Izvor: Blic, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučinić i Vukčević za Litvaniju i BiH

Vučinić i Vukčević za Litvaniju i BiH

Mlada fudbalska selekcija Srbije i Crne Gore u poslednja dva kvalifikaciona meča za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo (žreb 13. oktobra) ulazi sa znatno pojačanim sastavom. Selektor Dragan Okuka za duele sa Litvanijom i BiH računa, pored standardnih igrača, i na Mirka Vučinića, Simona Vukčevića i Dušana Bastu, koji su u prethodnom periodu bili u A selekciji.

- Sve smo radili u dogovoru sa Ilijom Petkovićem, selektorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolje reprezentacije - kaže Okuka. - Procena je da su Vučinić i Vukčević potrebniji nama u ovom trenutku jer ne bi imali veliku minutažu u A selekciji. Basta se vratio posle povrede u takmičarski ritam, verujem da može mnogo da nam pomogne u dve utakmice koje slede. Nismo zvali trećeg golmana, jer imamo trenutno izvanredne Stojkovića i Vujadinovića. Novajlija je Stošić iz OFK Beograda, koji je jako zanimljiv igrač i moći će da odgovori zadacima u napadačkom sistemu koji pravimo za ova dva meča. Postoje i problemi u sastavu?

- Na spisku nema povređenog Biševca i bolesnog Popovića. U Kaunasu nećemo moći da računamo na Todorovića i Krasića zbog crvenih kartona. Disciplina i defanziva bili su problem u prethodnom periodu?

- Nikad sa sigurnošću ne možete reći da li će biti crvenih ili žutih kartona. Mi pred meč sa Litvanijom imamo sedam igrača sa po jednim žutim kartonom. Razgovorom ćemo pokušati da iskorenimo nedisciplinu ispoljenu naročito protiv Belgije, a što se tiče defanzive, ona počinje od napada i veznog reda. Za četiri primljena gola u dva poslednja meča nije kriva samo odbrana. Svaki prvi meč je najbitniji, ali ovaj sa Litvanijom ima poseban značaj. Sa tri boda otvorila bi nam se vrata baraža, jer smo svi svesni da nas protiv BiH u Novom Sadu očekuje lakši meč - završio je Okuka.

D. Radović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.