Vučić u Gornjem Milanovcu: Samo uz podršku građana odolećemo svim pritiscima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Gornjem Milanovcu: Samo uz podršku građana odolećemo svim pritiscima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom obilaska renovirane Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima.

"Dobro ste uvek razumeli u kakvoj se sitauciji država nalazila. Pred nama je još mnogo izazova u budućnosti, imaćemo i nove migrantske krize i nove viruse i imaćemo mnogo muka da sačuvamo svoju zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i KiM u Srbiji. Biće mnogo problema, ali uz vaše poverenje i podršku uveren sam da možemo da odolimo svim pritiscima", poručio je Vučić velikoj broju okupljenih građana.

Predsednik je najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa autoputem "Miloš Veliki", kako bi građani imali bolju saobraćajnu vezu do autoputa.

Vučić je najavio da će se uraditi i kanalizacija u Takovu i Rudniku, ali i u Pranjanima i drugim mestima, koje će dobiti bolju infrastrukturu.

"Uradićemo još dve škole u Gornjem Milanovcu na isti način kao što smo uradili ovu školu", rekao je Vučić i podsetio da će država realizovati program razvoja Srbija 2025.

Ponovio je da je Srbija u januara imala rast BDP-a od čak 6,5 odsto i dodao da nije bilo korona virusa da bi naša zemlja ove godine imala najbolji rezultat po tom pitanju u svojoj istoriji.

"Ako nastavimo vredno da radimo, imaćete značajno uvećane plate i penzije ove godine i one će nastaviti da rastu iz godine u godinu, kao i životni standard građana", poručio je Vučić dodajući da je cilj da se ljudi vrate iz inostranstva u Srbiju i da se mladi zadrže u zemlji.

Hvala na ogromnom poverenju i velikoj podršci, a uskoro ću opet doći neke druge objekte da otvaram, dodao je Vučić.

Vučića je ispred škole dočekao i veliki broj dece koja su želela da se fotografišu zajedno sa njim.

Deca su hrabra i ne plaše se korona virusa, primetio Vučić, koji je potom poigrao sa decom u novoj fiskulturnoj sali i proverio svoje umeće baratanja loptom.

Direktorka škole Dragana Nikitović rekla je za Tanjug da je inicijativa za adaptaciju škole pokrenuta posle u poplava koje su pogodile Gornji Milanovac u junu 2018.godina kada je, kako kaže, oštećena fiskulturna sala.

Tada je, navela je Nikitović, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredelila sredstva da se rekonstruiše sala, ali je projekat proširen na celu školu.

Kako je rekla, radovi su počeli u februaru prošle godine, a završeni su u decembru.

"Škola je kompletno rekonstruisana, zamenjeni su podovi, kao i stolarija u delu objekta, renovirani su toaleti, zamenjene elektro, vodovodne i grejne instalacije", rekla je Nikitović.

Dodala je da je adaptirano potkrovlje koje ranije nije imalo nikakvu namenu i da sada polovinu prostora koristi škola, a drugu izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Čačka.

Nikitović kaže da nastavu u toj školi pohađa 565 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, a svi učenici sada nastavu pohađaju u jednoj smeni.

"Celodnevnu nastavu imaju četiri odeljenja do 16 časova, a nadamo se da ćemo u narednom periodu možemo ući u projekat jednosmenskog rada", rekla je Nikitović.

OŠ ''Momčilo Nastasijević'' u Gornjem Milanovcu osnovana je 1964. godine, a naziv je dobila po srpskom pesniku, Momčilu Nastasijeviću.

Školi su sa predsednikom posetili i ministar prosvete Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas u Gornjem Milanovcu

Izvor: B92, 28.Feb.2020

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu...Predviđeno je da predsednik školu obiđe u 13.00, saopštila je pres služba predsednika...Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas s...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.