Predsednik Srbije: Zvezda i Partizan dobijaju podjednako

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 23:58

Predsednik Srbije: Zvezda i Partizan dobijaju podjednako

redsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država ulaže podjednako i u Crvenu zvezdu i u Partizan kao i da ulaže mnogo novca u oba kluba.

"Uspeo sam u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. A to je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe", rekao je Vučić gostujući na Javnom servisu.

On smatra da je "priča" oko Crvene Zvezde i Partizana veoma uspešna. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Zato i ulažemo taj novac i srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali oni meru uspeha traže u pobedi nad onim drugim, odnosno u porazu onog drugoga, a ne u sopstvenim uspesima", rekao je Vučić.

On je naveo da Partizan dobija od države nešto više novca u fudbalu od Zvezde, jer je Zvezda imala i veće prihode, ali i da postoje razni načini da se gleda na prihode, pa tako navodi i da neki od privatnika koji ulažu u ta dva kluba to rade, jer ih je država zamolila.

"Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde. Privatnici koji ulažu to rade jer ih država zamoli.Uvek se trudimo da to merimo na ravne časti, jer nije sve u onom novcu koji vidite na prvu, pa sad kao 'Partizan je dobio manje u košarci'. Nije dobio manje. Nemoj da vam pričam i o (beogradskoj) Areni koja je cena i nemoj da pričam i o privatnicima i o svemu drugom. Dobijaju podjednako. I država je ponosna na to što ulaže taj novac", rekao je Vučić.

On je istakao da se on lično uvek zalaže za privatizaciju srpskih klubova, ali da ljudi to ne vole da čuju.

"To je jedina stvar za koju vam kažem unapred da nemam snage da izvedem, zato što je opšte licemerje i u našem društvu. Svi znaju da bez toga ne možemo, niko svoju glavu neće da poturi", ocenio je Vučić.

Dodao je da Srbija ulaže pet puta više novca u sport nego što je to bio slučaj do 2012. godine.

"Zadovoljan sam zbog toga, ulažemo u rukomet mnogo više, u odbojku mnogo više, u vaterpolo mnogo više. Verujem da će ponovo doći velike generacije. I nastavićemo to da radimo. Za mene je uspeh deset medalja na olimpijskim igrama. Ne zaboravite da smo imali mnogo više i u Riju i u Tokiju, nego što smo imali u Londonu i Pekingu", zaključio je Vučić.

Predsednik je podsetio da će nagrade za zlato, srebro i bronzu na OI iznositi 200.000, 80.000 i 60.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.