Vučić: Najveća prosečna plata u regionu,Srbija nastavlja da raste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2021, 11:07

Vučić: Najveća prosečna plata u regionu,Srbija nastavlja da raste

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija danas ima najveću prosečnu platu u regionu, da su u odnosu na prošlu godinu porasle i trgovina i industrijska proizvodnja, te da će naša zemlja nastaviti da raste i da se bori da ponovo bude u vrhu evropskih država po stopi rasta.

Vučić je rekao da je Srbija u prethodnoj godini imala najbrži rast, koji je bio minus 0,9, ali dok su druge države beležile rast od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlje.

To je, kako je rekao, postignuto zahvaljujući velikom trudu, radu i energiji pojedinih članova vlade, ali pre svega, građana, uz zahvalnost na disciplini i strpljenju penzionerima, koji su, kaže, uvek uz svoju državu.

Dodao je da su u zemlji, uz tu stopu rasta, značajno povećana primanja građana.

Vučić je ukazao da je 2014. godine, Srbija bila 4. u regionu po visini prosečne plate, a ispred su bile i Crna Gora, i to za oko 180 evra, kao i BiH.

"Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva. Srbija u martu beleži prosečnu platu 556 evra", istakao je Vučić, dodajući da je to bilo veoma teško i gotovo nemoguće napraviti, ali je uspeh ostvaren zahvaljujući teškim reformama iz 2014. godine.

U godinama koje dolaze imaćemo još bolje rezultate, zbog tada preduzetih mera, podvukao je Vučić.

"Imali smo rak u ekonomiji, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna. Uspeli smo da to promenimo, da Srbija bude zemlja koja se gradi i napreduje", rekao je Vučić.

Istakao je da je u odnosu na april prošle godine trgovina je napredovala za 47 odsto, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

"Pokazali smo da dižemo zemlju. Izgradili smo puteve, pruge, izgradićemo više nego generacije pre nas. Uspeli smo, jer verujemo u sebe i nismo se osvrtali na one koji su nam dobacivali i gađali kamenčićcima dok smo gurali veliki kamen ka vrhu. Jer smo očuvali jedinstvo stranke, borili se protiv svih različitih uticaja, a na civilizovan demokratski način prevladmo probleme unutar svoje organizacije", rekao je Vučić.

Poručio je da će Srbija nastaviti da raste i pokušati da bude u samom vrhu Evrope po stopi rasta.

"Da vide građani da paradigmu gubitnika možemo da preokrenemo", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.