Vučević i Derozan kombinovali za 66p – dabl-dabl centra Bulsa u pobedi nad Voriorsima

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 08:16

Vučević i Derozan kombinovali za 66p – dabl-dabl centra Bulsa u pobedi nad Voriorsima

Košarkaši Čikaga slavili su u neizvesnoj završnici protiv Golden Stejta rezultatom 125:122.

Meč u "Čejs centru" je do poslednje sekunde bio neizvestan, posle sjajne role koju su za tim iz Ilinoja u završnici odigrali Demar Derozan i NIkola Vučević.

Ne samo da su bili precizni sa linije za slobodna bacanja u odsudnim trenucima, nego je Derozan pre toga pogodio težak šut uz faul koji je u dobroj meri prelomio meč donevši prednost Bulsima.

Na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Voriorsima ostalo dve sekunde, a šut sa polovine terena Lestera Kenjonesa nije predstavljao ozbiljnu pretnju.

Derozan i Vučević su završili meč sa po 33 poena. Crnogorski centar je ostvario dabl-dabl sa 11 skokova, a uspeo je i da podeli pet asistencija 35 minuta na parketu.

Kobi Vajt je imao 20 poena i sedam asistencija, Dosunmu je dodao 14 poena i šest asistencija, a dvocifren je bio još i Karter sa 10 poena.

Kod tima iz San Franciska, Klej Tompson je imao 25 poena, a Džonatan Kuminba 19 uz 10 skokova. Stefa Kari nije imao dobro šutersko veče završivši meč sa 15 poena (5/18) koliko je imao i Kris Pol.

Drejmond Grin je ostvario tripl-dabl ubacivši 11 poena uz 12 asistencija i 10 skokova.

Čikago je upisao treću pobedu u nizu i stidljivo počinje da se nada da bi mogao i do mesta koje vodi direktno u plej-of, iako su u ovom trenutku daleko od toga. Zauzimaju devetu poziciju na Istoku, a na istom mestu Zapadne konferencije su i Voriorsi.

Tim Stiva Kera dočekuje San Antonio u sledećem kolu, dok će Čikago na gostovanje Klipersima.

NBA, rezultati

Detroit Pistons – Bruklin Nets 118:112

Indijana Pejsers – Minestota Timbervulvs 111:113

Dalas Maveriks – Majami Hit 114:108

Finiks Sans – Toronto Reptors 120:113

Denver Nagets – Boston Seltiks 115:109

Golden Stejt Voriors – Čikago Buls 122:125

Sakramento Kings – San Antonio Spars 131:129

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.