Vučević: Uskoro lokacija nove bolnice, između 400 i 500 mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 09:45

Vučević: Uskoro lokacija nove bolnice, između 400 i 500 mesta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za RTS da će grad Novi Sad za nekoliko dana predložiti potencijalne lokacije za novu kovid bolnicu, koja će biti kapaciteta između 400 i 500 kreveta.

Dodaje da je Grad, koliko juče, krenuo da priprema predlog lokacija i da će predočiti premijerki i predsedniku države.

Bolnica će, kaže, imati kapacitet između 400 i 500 kreveta, uglavnom intenzivne i poluintenzivne nege.

"To je put kojim možemo da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštu bolnicu, Novi Sad nema opštu bolnicu, fali nam taj sekundarni nivo, to je koncept koji smo dugo čekali, to je presudno za čuvanje zdravlja, ta bolnica se neće gasiti kad ode korona", naglašava gradonačelnik Novog Sada.

Vučević navodi da epidemijska situacija u Novom Sadu nije dramatična, ali je upozoravajuća.

U poslednja tri dana u gradu je konstantno više od 200 novih slučajeva dnevno, što, kaže Vučević, nije dobro i zabrinjava.

"Ja se nadam da neće morati vanredno stanje, ne bih voleo da je Novi Sad zaključan i cela država. Ako bude tako da preti da ugrozi živote i zdravlje i uruši zdravstveni sistem, mora, ali ne bih voleo da ugrožavamo radna mesta", napominje Vučević.

Kaže da će se više o tome znati u petak kada bude sednica Kriznog štaba, ističući da je borba protiv korona konstantna.

Prvu dozu u Novom Sadu primilo je 80.000 građana, a drugu 40.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Novi Sad će predložiti lokacije za novu kovid bolnicu, kapacitet će biti između 400 i 500 kreveta

Izvor: Blic, 03.Mar.2021

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za RTS da će grad Novi Sad za nekoliko dana predložiti potencijalne lokacije za novu kovid bolnicu, koja će biti kapaciteta između 400 i 500 kreveta.

Nastavak na Blic...

NOVI SAD DOBIJA NOVU KOVID BOLNICU: Kreće izbor lokacije, kapacitet će biti između 400 i 500 kreveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021

Grad je krenuo da priprema predlog lokacija i da će predočiti premijerki i predsedniku države..Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će grad Novi Sad za nekoliko dana predložiti potencijalne lokacije za novu kovid bolnicu, koja će biti kapaciteta između 400 i 500 kreveta...Vučević...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.