Vrščani konačno stigli u Široki Brijeg

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrščani konačno stigli u Široki Brijeg

Tri dana i dve noći u autobusu, 24 sata na istom mestu, bez hrane, vode i na kraju grejanja – golgota je koji su preživeli Vrščani na putu do Širokog. Vedar duh, šale na svoj račun i dobar čovek Evrem Omerović predstavljali su slamku spasa. Ko zna kako bi se priča završila da je nastala panika, ili da se Evrem nije pojavio sa domaćim hlebom.

Ekspedicija Hemofarma je put Hercegovine krenula u petak ujutru, oko devet časova. Oko sat i po vremena posle ponoći >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << stigli je do mesta Drežnica, na oko 25 kilometara od Mostara i tu se zaglavila. Niko tada nije ni pretpostavljao da će na istom mestu ostati sve do nedelje ujutru kada su u daljini ugledali svetla spasilačke službe.
– Došli su bagerom do nas – obavestio nas je Aleksej Nešović SMS-om oko pola jedan u nedelju ujutru.
Ali, daleko od toga da je traumi tu bio kraj.
– Drugo veče nam je najteže palo, valjda je tako normalno posle svega šta se dogodilo. Tek u pola šest smo krenuli za Mostar, a do hotela Ero smo stigli oko pola deset. Malo smo odspavali, najeli se i posle ručka krenuli ka Širokom iako su nam svi rekli da to ne radimo, jer put nije čist – raportirao je Nešović u nedelju oko 15 časova.
Nedugo zatim, sjajni plejmejker je imao novu informaciju.

– Da čovek ne poveruje. Zaglavili smo se već na drugoj raskrsnici. Ovo je neviđeno.
Neizvesnost šta dalje nije dugo trajala. Na pitanje da li su krenuli ka Širokom ili su se vratili u hotel Ero, Nešović je odgovorio:
– Sada ćemo ka Širokom privatnim kolima, a meštani nam kažu da je nemoguće izaći gore. Tu je policija, stigli su i neki džipovi.
Činilo se da avanturi Vrščana nema kraja. Tako je i bilo.
– Prvo smo u policijskim kolima stigli do izlaza iz Mostara, a tu smo preseli u džip i nastavili put. Išli smo u turama, prva smo bili Šutalo, Otašević, Pantić i ja. Ide se samo jednom trakom i to veoma uskom da autobus ne može da prođe, a sneg je do kukova – javio nam je Nešović oko 18 časova što znači da od zakazanog treninga u Pecari nije bilo ništa.
Ipak, putešestvije je time završeno.
Sada smo ušli u hotel, posle skoro 60 sati puta – „odjavio“ se Aleksej Nešović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.