Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 23:16

Vrhunski derbi na Maksimiru: Pet golova, crveni karton, promašen penal i Hajdukov preokret posle autogola (VIDEO)

Zaista je prštalo na sve strane - 2:3!

Prezadovoljni su Hrvati kakav su derbi mogli da gledaju na Maksimiru između Dinama i Hajduka - vrhunski derbi! Bilo je tu svega: pet golova, viđen je crveni karton, kao i promašen penal, a na kraju je Hajduk uspeo prvo da pobegne sa giljotine u 81. minutu, a onda i da dođe do potpunog preokreta posle autogola Teofila Katerina - 2:3 (1:1). Zaista epski derbi i preokret, doduše sa igračem više ekipe sa Poljuda.

Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je jasno pre početka da oba kluba jedva čekaju da se sezona završi jer imaju mnogo unutrašnjih problema. Dinamo je posle dosta promena uzeo Zoran Mamić, a to je izazvalo proteste navijača. Ni u redovima Hajduka nije mnogo bolja situacija, pa je Tudor najavio da će njegov tim posle svega igrati za svoju dušu. A izgleda da je tako igrao i Dinamo. Uprkos celoj situaciji.

I zaista je na Maksimiru iz svega toga imalo šta da se vidi...

Prvo poluvreme obilovalo je događajima na sve strane. Prvo je Dinamo stigao u prednost u 13. minutu, najsnalažljiviji u šesnaestercu Hajduka bio je Luka Ivanušec. Iskoristio je grešku odbrane ekipe sa Poljuda, a onda mu je bilo lako da samo ćušne loptu u mrežu.

Devet minuta kasnije, Hajduk je promašio penal. Ademi je igrao rukom, a Caktaš je promašio ceo gol sa 11 metara.

Međutim, ono što je on promašio ispravio je 19-godišnji Mario Čuić u 31. minutu. Na dodavanje Eduoka opalio je levicom na fantastičan način i doneo izjednačenje Hajduku.

Tako se na odmor otišlo s nerešenim ishodom, ali nije bilo nerešeno u broju igrača. Amer Gojak je isključen, pa je Dinamo morao u nastavku da igra sa igračem manje u polju.

I taman kada su mnogi pomislili da je ovo šansa za Hajduk da pokori Maksimir, dogodio se nastavak utakmice i 61. minut kada je Mislav Oršić doneo prednost Dinamu. Opet su se defanzivci Hajduka ponašali kao da su pali s Marsa, a to je Oršić odlično iskoristio, infiltrirao se u njihove redove i matirao golmana Posaveca. Juranović je pravio velike greške u odbrani.

Bilo je tu još svega. I vređanja trenera Mamića, ali i levog beka Mubanđea koji je prema opisu hrvatskih kolega u pojedinim momentima ličio na rekreativca. Možda je zbog toga i napustio igru u 64. minutu.

Dinamo je morao da brani rezultat sa igračem manje, a na kraju se ispostavilo da nije uzeo ni bod. Hajduk je uspeo da preokrene sa dva gola za pet minuta u poslednjih 10 minuta utakmice. Od čega je jedan bio autogol…

Prvo je veoma talentovani Čuić doneo izjednačenje, a onda je Dinamo sebi pucao u nogu. Za kraj zanimljivog derbija.

HRVATSKA – 34. KOLO

Petak

Gorica – Varaždin 0:1 (0:0)

/Drozdek 75pen/

Subota

Inter - Rijeka 0:1 (0:0)

/Čolak 71pen/

Osijek - Istra 1961 2:0 (1:0)

/Lopa 45+2, Mance 82/

Nedelja

Slaven - Lokomotiva Z. 1:1 (0:0)

/Bogojević 62 - Tolić 73/

Dinamo - Hajduk Split 2:3 (1:1)

/Ivanušec 13 , Oršić 61 - Čuić 31, 81, Teofil Katerin 86ag/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.