Vreme za naplatu duga: Đoković igra s Čekinatom

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme za naplatu duga: Đoković igra s Čekinatom

U osmini finala na turniru iz masters serije u Šangaju protivnik našeg asa biće italijanski teniser koji ga je izbacio na Rolan Garosu.

Novak Đoković, koji na svetskoj listi zauzima treće mesto, trijumfovao je na poslednja dva turnira za grend slem u sezoni, a na prva dva je neočekivano izgubio od tenisera protiv kojih je bio potpuni favorit. Ta dvojica su se sastali u drugom kolu na mastersu u Šangaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ko god da je pobedio, namerio bi se na našeg asa u osmini finala kao njegov veliki dužnik.

Ispalo je da je Italijan Marko Čekinato, koji je 21. na listi, savladao 26-plasiranog Hjeona Čunga iz Južne Koreje s 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Uzbudljiv meč je trajao više od dva i po sata. U taj-breku odlučujućeg seta Korejac je spasao prvu meč-loptu i to na protivnički servis, ali nije uspeo i drugu na svoj.

Čekinato je Đokovića izbavio u četvrtfinalu Rolan Garosa sa 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 7:6 (13:11). I tada se videlo da naš as podiže formu, ali je nedostajalo ono zrno trijumfalnog začina koje se ipak javilo i to vrlo brzo, već na Vimbldonu. Sada je Đoković ponovo u vrhunskom ritmu i sva je prilika da je došlo vreme za naplatu duga.

Ako prođe u četvrtfinale, naš as bi igrao ili s Grkom Stefanosom Cicipasom (15) ili s pobednikom meča Južnoafrikanca Kevina Andersona (8) i Rusa pod kazahstanskom zastavom Mihaila Kukuškina (83), koji je prebrodio i kvalifikacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novak dočekao Čekinata, došlo je vreme za revanš zbog Rolan Garosa

Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2018

Italijanski teniser Marko Čekinato plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Šangaju pošto je savladao Heona Čunga sa 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). A sledeća prepreka za Čekinata biće Novak Đoković i to će biti sjajna prilika za srpskog tenisera da mu se revanšira za poraz na ovogodišnjem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.