Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 23:49

Vreme je za Galjarda i Internasional

Doskorašnji lider pet utakmica bez pobede, a isto toliko posti i prvi strelac brazilske Serije A. Atletiko Gojanense i Internasional imaju dobru saradnju. Trojica igrača tima iz Porto Alegrea su pozajmljeni domaćinu, ali ne mogu da igraju protiv kluba za koji ih vežu ugovori

Istorija će noćas (01.00) da bude ispisana u Gojaniji. Prvi put će Atletiko Gojanense da igra elitni šampionat Brazila na stadionu Antonio Akijoli, koji je pušten u pogon posle godinu dana renoviranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ovaj mali sportski objekat može da primi 12.500 gledalaca. Naravno, ovog puta neće biti navijača zbog pandemije virusa korona, ali će domaćini imati priliku da ugoste Internasional na uglancanom stadionu.

Doskorašnji lider Serije A se nalazi u očajnoj formi, najvećoj krizi u ovom šampionatu. Skliznuo je na četvrtu poziciju, a ukoliko ne pobedi u 23. kolu nastaviće da pada i biće sve dalje od borbe za titulu u nikad izjednačenijem prvenstvu najfudbalskije zemlje na svetu. Tim iz Porto Alegrea je u turbulentnom periodu. Pre dve nedelje je ostao bez argentinskog stručnjaka Eduarda Gudeta koji je otišao u Seltu iz Viga da je spasi ispadanja iz Primere. Zasad, iskuni Abel Braga nije ništa dobro doneo Interu.

Pet mečeva Internasional nije pobedio, a loši rezultati poklapaju se sa postom prvog strelca Serije A Tijaga Galjarda. On je sa sa 15 golova i dalje na prvom mestu, tri više od Marinja iz Santosa, ali 450 minuta ne zna za pogodak, još od duela upravo sa Atletiko iz Gojanensea početkom novembra u revanšu osmine finala Kupu Brazila, kada je tim iz Porto Alegrea slavio sa 2:1 na svom terenu.

Novi trener Intersnasionala, 68-godišnj Abel Braga zbog virusa korona nije vodio s klupe svoj tim u prošlom kolu protiv Fluminensea (1:2), a neće ga biti ni u Gojaniji. Na kormilu će biti pomoćnik Leomir de Souza. Gosti će biti lišeni usluga Danila Fernandesa (korona), Mojzesa, Abela Ernandeza, Edenilsona i Rodriga Dourada zbog povreda. Zbog kartona je suspendovan Nonate. Od ranije su van stroja peruanska legenda Paolo Gerero, Saravija i Bosilja. Iza Tijaga Galjarda, kao centralni igrač delovaće Argentinac Andres D’Alesandro.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Atletiko je prošle nedelje pobedio prvi put posle pet kola. Ima pet bodova u prethodna tri kola, izašao je iz opasne zone, ali će do kraja sezone da se grčevito bori za opstanak. Ova dva kluba imaju dobru saradnju. Trojica fudbalera Internasionala su pozajmljena timu iz Gojanija za ovu sezonu – Dudu, Ferareis i Natanjel. Oni ne mogu da igraju protiv kluba za koji ih vežu ugovori. Žoao Viktor je suspendovan zbog kartona, dok je Merlon Frejtas povređen. Štoper Eder se oporavio od povrede i očekuje se da će biti u startnih 11.

Ova dva kluba su ove sezone igrala tri puta (dva u osmini finala Kupa Brazila i jedan u Seriji A) i sva tri je dobio Internasional, uz tip 2-3 gola. Ekipa iz Porto Alegrea ima pet pobeda u poslednjih šest utakmica protiv Atletika. Pet vezanih utakmica ova dva kluba dolazilo je tri ili više pogodaka.

BRAZIL – 23. KOLO

Subota

Palmeiras – Atletiko Paranense u toku

Santos – Sport Resife u toku

23.00: Baija – Sao Paulo

Nedelja

01.00: (3,00) Atletiko GO (3,00) Internasional (2,55)

Ponedeljak

22.00: (1,38) Gremio (4,60) Gojas (9,00)

22.00: (2,65) Vasko (3,00) Seara (2,90)

Utorak

00.00: (2,60) Fluminense (3,10) Bragantino (2,85)

***kvote su podložne promenama

 

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.