Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 17:01

Vreme je da Orosen ponovo postane tvrđava

Lilestrem i Sogndal nisu najbolje započeli sezonu na početku koje su važili za jedne od glavnih konkurenata za direktnu promociju

Lilestrem je prošle sezone ispao iz Eliteseriena i nikako da se privikne na život u nižem rangu. Iako je prvenstvo otvorio sa dve vezane pobede i mnogi su pomislili da će brzo nazad u elitu, dva boda iz naredna četiri kola pokazuju da Kanarince očekuje težak zadatak. Ako je Orosen nekada bila arena od koje su zazirali mnog timovi, poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godina to očigledno nije slučaj. Ali, ukoliko Lilestrem želi da se uključi u borbu za direktnu promociju, moraće da počne da lovi ceo plen.

Sa druge strane ga očekuje još jedan tim koji je bio među favoritima za ponovni ulazak u elitu, Sogndal (19.00). Međutim, baš kao i domaćin, ekipa sa severa Norveške je sa dve ubedljive pobede otvorila šampionat, ali su potom usledila tri vezana poraza, koja su u prošloj rundi konačno prekinuta novim trijumfom, pa Sogndal trenutno ima polovičan učinak i samim tim bod više od današnjeg rivala.

Slabe rezultate dve ekipe umeo je da iskoristi Tromse, te uz utakmicu više i stopostotan učinak ima 12 bodova prednosti u odnosu na Sogndal, odnosno 13 više od Lilestrema. Za direktnu promociju ostaje još druga pozicija koju za sada drži Ranhajm sa 15 bodova, ali bi se jedan od timova današnjom pobedom značajno približio zacrtanom cilju. Naravno, uvek je tu i mesto u plej-ofu.

Tradicija je pred večerašnji duel definitivno na strani Lilestrema koji je slavio na četiri od pet poslednjih međusobnih susreta, dok je poslednji pripao Sogndalu.

NORVEŠKA 2 - 7. KOLO

Ponedeljak

Osane - Tromse 0:1 (0:0)

Grorud - Ul Kisa 3:1 (0:1)

Ham Kam - KFUM Oslo 2:2 (2:0)

Kongsvinger - Ojgarden 1:1 (0:1)

Raufoš - Stromen 1:1 (1:1)

Sandnes - Ranhajm 2:1 (1:0)

Stjordals Blink - Jerv 2:2 (1:0)

Utorak

19.00: (2,00) Lilestrem (3,35) Sogndal (3,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.