Izvor: Blic, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme će suditi o Klementeu!

Vreme će suditi o Klementeu!

Mateja Kežman je preskočio zid ćutanja. Napadač Fenerbahčea je juče boravio u Beogradu i odlučio da ponovo progovori za medije. Doskorašnji reprezentativac se osvrnuo na dešavanja na Mondijalu, klanove, život u Istanbulu, ali i izneo mišljenje o trenutnom odsustvu iz nacionalnog tima, religiji, knjizi koju je napisao...

REPREZENTACIJA

- Od Svetskog prvenstva nemam nikakvih dodira sa reprezentacijom. Nisam obišao drugove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Kovilovu, jer se ne osećam kao neko ko bi posle 50 utakmica u nacionalnom timu trebalo da se nameće bilo kome. Ne mislim da bih morao da imam osigurano mesto u prvom timu, niti sam se ikada protivio da budem rezerva, jer, ako se sećate, protiv San Marina sam sedeo na klupi iako sam tada bio član Čelsija.

KLEMENTE

- Nisam se ni čuo ni video s njim. On misli da ima boljih igrača na mom mestu, i ja u to ne želim da se mešam. Vreme će pokazati da li je njegov stav pogrešan ili nije. Ja ću svakako nastaviti da radim i, što je normalno, da se nadam njegovom pozivu.

FSS

- Nedavno sam se čuo sa predsednikom Zvezdanom Terzićem, koji mi je nagovestio da bi selektor uskoro mogao da me pozove u reprezentaciju. Bilo kako bilo, lepo od njega što se javio. MONDIJAL

- To je jedno gorko iskustvo. Koliko smo u kvalifikacijama pokazali da umemo da igramo fudbal, toliko smo na Svetskom prvenstvu potvrdili da nemamo iskustva za velika takmičenja. Ipak, i dalje smatram da je debakl od Argentine bio samo loš dan.

KARADŽIĆ

- Najviše me je pogodila priča kako sam ja svojevoljno napustio kamp plavih u Nemačkoj, a niko ne zna ili neće da kaže da sam ja bukvalno oteran iz tog kampa. Tadašnji predsednik Saveza Tomislav Karadžić mi je rekao da sobu i hranu više ne mogu da plaćaju, tako da sam bio prisiljen da odem. Očigledno, i dan-danas samo ja znam koliko mi je teško pala njegova odluka.

KLANOVI

- Ako sam ja više provodio vremena sa Stankovićem, Krstajićem i Predragom Đorđevićem, ne znači da sam bio u svađi sa Vidićem, Duljajem i ostalima.

LJUBOJA

- Naš sukob je poprimio preterane razmere, a ja i sada tvrdim da sa njim nisam imao lični konflikt, već konflikt u cilju zaštite reprezentacije. Ne želim da se sada vraćam na detalje.

MEDIJI

- Dok je sve bilo kako treba, ja sam bio taj o kome se pisalo u superlativu. Kada su kola krenula nizbrdo, zaboravili su se moji golovi i postao sam meta kritičara. Bezbroj puta sam prekidao ručkove i odmor kako bih izašao u susret medijima, da bi me mnogi od njih kasnije blatili. Moja odluka da ne dajem izjave proizašla je iz želje da zaštitim sebe i porodicu.

FENERBAHČE

- Počastvovan sam što igram u klubu, koji zbog broja navijača zovu 'Fenerbahče republika'. Imam ugovor na četiri godine i za sada ne nameravam da promenim sredinu. Povratak u Čelsi ne dolazi u obzir. Jedino bih voleo da se jednog dana oprobam u Italiji.

ZIKO

- U Turskoj ima mnogo tračeva i izmišljenih skandala, tako da nije tačno da sam se sukobio sa trenerom Zikom. On i ja imamo sjajan odnos.

RELIGIJA

- Ne želim da potenciram duhovni mir, iako svi znaju da sam veliki poštovalac religije. Ne smeta mi to što igram u islamskoj zemlji. Pravi musliman poštuje svačiju veru, tako da mi do sada niko nije zamerio što nosim krst oko vrata i što se krstim sa tri prsta.

CRNA GORA

- Pošto još nisam igrao u dresu Srbije, mnogi mi u šali kažu da još imam pravo biranja za koju ću reprezentaciju igrati. Ja, naravno, isključujem mogućnost da nosim dres Crne Gore.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.