Vređali pokojnog Morosinija

Izvor: RTS, 21.Okt.2012, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vređali pokojnog Morosinija

Navijači Verone na meču protiv Livorna pevali uvredljive pesme o pokojnom igraču gostiju Pjermariji Morosiniju, koji je preminuo u aprilu ove godine posle srčanog udara na meču protiv Peskare. Uprava Verone ogorčena zbog postupka svojih navijača.

Dok fudbalska Evropa deli lekcije Srbiji oko navijača, sa svih strana kontinenta, u zemljama koje se ponose dostignutim rezultatim u borbi protiv huliganizma, stižu zapanjujuće vesti.

Na meču italijanske Serije B između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Verone i Livorna, navijači domaće ekipe vređali su pokojnog Pjermariju Morosinija. Ovaj igrač nastupao je za Livorno, a umro je u aprilu ovegodine posle srčanog udara na meču protiv Peskare. Sahrana Morosinija bila je potresna, a cela Italija ispratila je nesrećnog igrača.

To međutim nije sprečilo navijače Verone da pogrdnim skandiranjem i pesmama pevaju pesme o Morosiniju, kojima bi uvredili protivničke navijače Livorna.

Uprava Verone izvinila se gostima iz Livorna, i pozvala je policiju da što pre identifikuje i privede izgrednike.

To nije jedini incident na evropskim terenima ovog vikenda. Na meču između Šefilda i Lidsa nepoznati navijač ueteo je na teren i udario golmana gostiju Krisa Kirklanda.

Takođe u subotu, na derbiju Bundeslige između Borusije iz Dortmunda i Šalkea, policija je posle žestokih nereda, uhapsila više od 200 navijača.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.