Vrediš 300.000, dođeš u Real, ne odigraš ni minut, sledećeg leta malo je i 10.000.000?

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrediš 300.000, dođeš u Real, ne odigraš ni minut, sledećeg leta malo je i 10.000.000?

Realovo ne Kinezima za 19-godišnjeg Lina

Posao je obavljen prošlog leta, jednoglasna procena bila je da je Real Madrid Lina Lijangminga doveo samo da bi postao marketinški atraktivniji ogromnom tržišu na Dalekom istоku. Tih 300.000 evra uloženih kao obeštećenje za Guangdžou R&F posmatralo se kao sitnica u poređenju sa onim što će doneti Kraljevskom klubu ako Lijangming odigra i minut.

To se, doduše, još nije desilo, 19-godišnji krilni fudbaler >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Kine proteklu sezonu je proveo u Realovom mladom timu, a i tamo je bio rezerva. Međutim, španski gigant ga se ne odriče tako lako. Svesni su u Madridu koliko bi Lijangming mogao da im donese u budućnosti.

Pa je tako uprava Kraljevskog kluba odbila već dve unosne ponude za mladog fudbalera. Hebej, u kome već igraju Ezekijel Laveci, Žervinjo i M’Bija, nudio je 7.000.000, pa 10.000.000. Sa ograničenjem od tri stranca na terenu u isto vreme kvalitetni kineski igrači su ono što donosi titule. Hebejeva logika je jasna.

Realova se verovatno svodi na to da se ovih 300.000 evra sa početka teksta  neće ni primetiti u godišnjem obračunu na “Santjago Bernabeuu“. Ako se Lijangming zaista pokaže kao kvalitet, a ovog leta je već u startnoj postavi Kastilje, Madriđani bi verovatno poobarali sve rekorde u vezi sa prodajom dresova. Svaki Kinez bi ga sigurno kupio. Stoga, u ovom trenutku ni 10.000.000 evra nije dovoljan.

Kocka? Opet se vraćamo na tih 300.000. Statistička greška u Realu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.