Vrbas domaćin Kupa nacija u boksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas domaćin Kupa nacija u boksu

U periodu od 24. do 28. avgusta Vrbas će biti domaćin Juniorskog Kupa nacija u boksu. Ovaj turnir će okupiti najbolje svetske boksere uzrasta 15 i 16 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Očekuje se dolazak reprezentacija iz 16 država iz Evrope i sveta, a svoje učešće u muškoj i ženskoj kategoriji imaće i srpska bokserska reprezentacija

Na kup se do sada prijavilo 13 nacionalnih reprezentacija, a među njima su Slovačka, Litvanija, Nemačka, Kazahstan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rusija, Mongolija, Hrvatska, Grčka, Izrael, Mađarska, Škotska, Švedska i Srbija koja će ove godine učestvovati u muškoj i ženskoj konkurenciji. Očekuju se još prijave iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine. Upravo zbog toga što okuplja veliki broj evropskih i azijskih zemalja,ovo takmičenje u svoj kalendar je uvrstila i Evropska bokserska asocijacija.

Ideja da se u Vrbasu organizuje ovakav turnir potekla je od Bokserskog kluba „Čarnok" koji jedini u opštini ima takmičarski karakter. Ovaj klub deli organizaciju sa Bokserskim savezom Srbije i opštinom Vrbas, a uključeno je i više javnih preduzeća, organizacija i udruženja.

Iz redova mladih boksera kluba „Čarnok" iz Vrbasa prvobitno je trebalo da nastupe dva takmičara: Dajana Grmuša i Stefan Savović, ali je takmičarka Grmuša zbog povrede morala da odustane od učestvovanja na turniru.

U sredu, 8. avgusta, u maloj sali opštine Vrbas održan je sastanak Organizacionog odbora koji je bio prilika da se potpiše Sporazum o organizovanju međunarodnog bokserskog turnira - Kup nacija za juniore i juniorke između predstavnika lokalne samouprave i Bokserskog kluba „Čarnok", a iz Bokserskog saveza Srbije ugovor je potpisao tehnički direktor - Jovica Panić.

"Odziv ovolikog broja svetskih reprezentacija, među kojima su i bokserski prvaci Rusija i Kazahstan, najbolji je pokazatelj da je Vrbas bio odličan domaćin na prethodnim turnirima Kupa nacija za žene. Sigurni smo da će takmičari i ovoga puta imati odličan smeštaj i raspoložive kapacitete dvorane. Ovo je jedini turnir za ovaj uzrast na teritoriji bivše Jugoslavije i očekujemo sjajno takmičenje," istakao je Panić.

Dolazak delegacija se očekuje od 22. avgusta, a početak takmičenje i svečano otvaranje turnira zakazano je za 24. avgust.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.