Vratio se Nenad Đorđević

Izvor: Politika, 29.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratio se Nenad Đorđević

Iskusni štoter vratio se posle godinu i po dana iz Japana u Partizan i najavljuje pohod na „duplu krunu”

Čini se da je Partizan angažovanjem iskusnog štopera Nenada Đorđevića, iako se zimski prelazni rok završava 8. februara, završio glavni posao za novu sezonu. Najveću brigu u odbrani jesenji prvak je rešio u samo nekoliko dana. Prvo je iz Rusije stigao Milan Vještica, a od juče ekipi se posle godinu dana boravka u Japanu, priključio i Nenad Đorđević, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kojim je klub iz Humske potpisao ugovor na tri i po godine.

–Srećan sam što sam se ponovo vratio kući, u Partizan. U Japanu stekao sam dragoceno iskustvo. To je lepa zemlja u kojoj vrhunski sportisti imaju izvanredne uslove za rad.Ipak, odlučio sam da se vratim u kući, – rekao je Đorđević.

Na pitanje, da li postoji razlika, između prvog i drugog dolaska u Partizan, iskusni fudbaler je odgovorio.

– Razlika je samo u godinama. Tada sam bio mnogo mlađi, ali nema velike razlike.

Prvenstvo u Japanu završeno je pre mesec i po dana i od tada Đorđević nije trenirao punim intenzitetom, ali ubeđen je da će do početka šampionata (1. mart) uspeti da se dobro spremi.

–Znam da Partizan danas ima veoma dobar tim, sastavljen od iskusnih stranaca i mladih fudbalera koji su ponikli u našoj omladinskoj školi. Mnogo toga se u mom omiljenom klubu promenilo u poslednjih godinu dana. Naravno, većinu igrača poznajem. Pratio sam igre Partizana koliko sam mogao, preko interneta i prijatelja.

Kada je 2003. iz Obilića prešao u Partizan igrao je u Ligi šampiona.

– Cilj je da osvojimo „duplu krunu” i mislim da imamo snage za to. Partizan ima odličan tim, po mnogima igra najlepši fudbal. Postoje ozbiljni uslovi i da ponovo pokušamo da se domognemo najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Ipak, treba ići korak po korak, – istakao je Nenad Đorđević, na jučerašnjoj promociji u Humskoj.

Kao jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Nenad Đorđević napustio japanski Džef junajted i vratio se u Srbiju pominje se sukob sa trenerom Amarom Osimom, sinom Ivice Osima, ali o tome iskusni fudbaler nije želeo da govori"

--------------------------------------------------------------------------

Izvinjenje Mateusu

Đorđević je rekao da da je spreman da igra na poziciji desnog beka i poziciji Štopera. Tu njegovu sposobnost prvi je video Lotar Mates, nekadašnji trener „crno – belih”, sa kojim je Đorđević, baš zbog toga, bio u svađi.

– Tačno je da kod Mateusa nisam želeo da igram desnog beka. Ovom putem mu se izvinjavam. Sada sam spreman da igram na bilo kom mestu u timu koje mi trener Jokanović odredi. Najvažnije od svega je da Partizanu ponovo krene i da nastavimo u onom jeljenjem ritmu, – istakao Đorđević.

D. Todorović

[objavljeno: 30/01/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.