Izvor: Blic, 08.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćam se po titule!

Vraćam se po titule!

Veliki povratak posle deset godina pečalbe! Nikola Lončar (33 godine, 200 cm), jedan od igrača iz Partizanove generacije koji su 1992. godine osvojili titulu evropskog šampiona, ponovo oblači crno-beli dres.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, sa kojom ima zlato sa EP 1997. i SP 1998, srebro sa OI 1996. i bronzu sa EP 1999. godine potpisao je jednogodišnji ugovor sa Partizanom i predstavljaće veliko pojačanje našeg šampionskog tima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u novom pohodu u Evroligi, domaćem šampionatu i Kupu i Jadranskoj ligi.

Bivši košarkaš Partizana, Reala, Varezea, PSŽ, Makabija, Breogana i Estudijantesa punim intenzitetom trenira u Madridu sa ekipom Reala koju predvodi trener Božidar Maljković, sa kojim je tokom karijere imao odličnu saradnju.

- Partizan je napravio pravi potez što je vratio Nikolu Lončara koji će mu u predstojećoj sezoni biti od neprocenjive koristi. To tvrdim zbog Lončarevog iskustva i kvalitetnih igara koje pruža u kontinuitetu, a već deset dana, koliko je na treninzima Reala, pokazuje da je veliki profesionalac, pun entuzijazma i motiva da se u pravom svetlu ponovo predstavi beogradskoj publici - poručio je juče iz Madrida Božidar Maljković neposredno pred odlazak na stadion 'Visente Kalderon', gde je 'pokušao da pruži podršku našoj fudbalskoj reprezentaciji u meču sa Španijom'.

- Što se Lončara tiče, izuzetno je važna jedna stvar: reč je o neistrošenom igraču koji nije sklon povredama i još važi za vrsnog košgetera koji uz to ima i veliko iskustvo, a baš takav košarkaš je nedostajao Partizanu - dodaje Maljković.

Naš as s nestrpljenjem iščekuje subotu za kada je rezervisao avionsku kartu do Beograda.

- Jedva čekam da ponovo obučem crno-beli dres. Imao sam mogućnost da karijeru nastavim u inostranstvu, pre svega u Italiji. Kada sam već mogao da biram, bio sam svestan da će mi mnogo lepše biti u Beogradu, u svojoj otadžbini. Delimično poznajem igrače koji nastupaju u Partizanu, drago mi je da su sve to dobri momci, vrhunski košarkaši i iz sve snage ću im pomoći da Partizan napravi što bolje rezultate u Evroligi i na domaćoj sceni gde se, naravno, očekuju titule. Verujem da će im i moji saveti biti od pomoći - kaže Nikola Lončar. D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.