Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 11:48

Vraća se i Liga šampiona, derbi u Mančesteru za početak

Utakmicama Juventus – Lion i Mančester siti – Real Madrid nastavlja se takmičenje u Ligi Šampiona. Derbi dana igra se na "Etihadu", gde će novi šampion Španije pokušati da nadoknadi minus iz prvog meča (1:2) protiv "građana". kretanje rezultata sa mečeva osmine finala u Torinu i Mančesteru možete pratiti na našem portalu.
Pet meseci nije se igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbal u Ligi šampiona, a sada nas čeka pravi spektakl. Utakmicama u Torinu i Mančesteru nastavlja se najkvalitetnije takmičenje na svetu, a derbi prvog dana igraju Mančester siti i Real.

"Građani" su u prvoj utakmici na "Santjago Bernabeu" iznenadili Zinedina Zidana i odneli trijumf od 2:1, pa u revanš ulaze sa značajnom prednošću.
U međuvremenu, obe ekipe su imale čemu da se raduju – Real je preoteo Barseloni šampionski trofej u Španiji, dok je Siti pred Sudom za sportsku arbitražu oborio odluku Uefe da klub eliminiše iz naredna dva izdanja Lige šampiona, zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.
Sada su oba tima, predvođena sjajnim trenerima Zidanom i Gvardiolom, fokusirani na završnicu elitnog takmičenja, ali tamo će se naći samo jedan od dva velikana.
Utakmica na "Etihadu" igra se u petak od 21.00 sat.
U istom terminu na "Alijanc areni" u Torinu sastaju se Juventus i Lion, a u prvom meču u Francuskoj bilo je 1:0 za ekipu Rudija Garsije.
Juventus je prilično lako odbranio titulu u Italiji, iako "Stara dama" u poslednjih nekoliko mečeva nije pružala blistave partije.
Sezona u Italiji završena je pre nekoliko dana, pa se Juventus nesumljivo nalazi u boljoj takmičarskoj formi od francuskog rivala.
Doduše, Lion je nadavno igrao finale Liga kupa Francuske, gde je tek posle penala poražen od PSŽ-a, što govori da je ekipa spremna za duele sa najjačim ekipama u Evropi.
Kretanje rezultata sa mečeva Lige šampiona možete pratiti na našem portalu.
Raspored mečeva u Ligi šampiona, osmina finala:
Petak:
Juventus – Lion (21.00, prvi meč 0:1)
Mančester siti – Real Madrid (21.00, prvi meč 2:1)
Subota:
Barselona – Napoli (21.00, RTS1, prvi meč 1:1)
Bajern – Čelsi (21.00, prvi meč 3:0)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siti i Lion u četvrtfinalu, kraj za Real i Juventus

Izvor: RTS, 07.Avg.2020

Fudbaleri Mančester sitija i Liona plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Siti je savladao Real sa 2:1 i ukupnim rezultaom 4:2 prošao dalje. Lion je poražen u Torinu od Juventusa sa 2:1, ali zahvaljujući boljoj gol razlici, eliminiše italijansku ekipu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.