Vraća se Ludak – kao selektor

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 17:36

Vraća se "Ludak" – kao selektor

Argentinski stručnjak Marselo Bijelsa (67) mogao bi posle 12 godine klupske karijere ponovo da postane selektor

Prema vestima iz Argentine, Bjelsa je u završnim pregovorima sa selekcijom Urugvaja.

Urugvaj je ostao bez selektora Dijega Alonsa bukvalno po završetku meča grupne faze na Mundijalu u Kataru.

Urusi su u poslednjem kolu savladali Ganu 2:0, ali to nije bilo dovoljno za osminu finala jer je Južna Koreja iznenadila Portugaliju.

Od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na klupi kao v.d. selektora bio postavljen Mateo Broli, ali Urugvaj želi proverenog selektora i izbor je pao na Bijelsu.

Čuvani "Ludak" je šest godina bio selektor Argentine (1998-2004) i četiri Čilea (2007-11), a upravo to desetogodišnje iskustvio u radu sa južnoameričkim reprezentacijama što mu je bila i glavna prepopruka.

Međutim, prethodnih 12 sezona je radio u klupskoj konkurenciji, a vodio je Atletik Bilbao, Marsej, Lacio, Lil i od 2018. do 2022. godine engleski Lids, koga je vratio u Premijer ligu.

Urugvajci su u martu odigrali dva prijateljska meča sa Japanom (1:1) i Južnom Korejom (2:1), a prvi sledeći susret imaju u septembru kada počinju kvalifikacije za SP 2026. godine.

U ovom terminu dočekuju Čile, pa gostuju Ekvadoru i zato im se žuri da postave novog selektora i obezbede mu šest meseci za pripremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.