Vozač DTM Endi Priol: „Nadam se da će trka srećno proći i da ću se možda naći na pijedestalu“

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2013, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač DTM Endi Priol: „Nadam se da će trka srećno proći i da ću se možda naći na pijedestalu“

02.08.2013. -

Od 2.do 4.avgusta u Rusiji će se održati prva etapa šampionata najprestižnije međunarodne serije DTM, ekvivalent Formule-1.

Učesnici će nastupiti na podmoskovskoj trasi Moscow Raceway. Pred samo takmičenje trostruki pobednik svetskog šampionata World Touring Car Championship i „24 časa Nirnbergring“ „12 sati Sebring“, nosilac ordena Britanske imperije, britanski takmičar Endi Priol u ekslkluzivnom intervjuu za „Glas Rusije“ rekao je o svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << šansama na predstojećim trkama...

Kako se odnosite prema ideji održavanja DTM u Moskvi?

- Mislim, veoma je važno da se DTM održava na različitim mestima. To je fantastičan šampionat. To je kao „Formula 1“. On mora da dobije svetsk opriznanje. RUsija je za nas veoma važno tržište, autosport ovde osvaja popularnost. To je odlična mogućnost kako za DTM, tako i za Rusiju- da se održavaju takmišenja svetske klase, ovde u Moskvi.

Kako vi ocenjujete nivo interesovanja za autosport u Rusiji?

- Kako je Vitalij Petrov počeo da učestvuje u „Formuli 1“, interesovanje je, bezuslovno, poraslo. I ja imam mnogo poklonika u Rusiji. To je dobro, kada vidiš da se ljudi interesuju, preko Tvitera, Fejsbuka. Uvek je interesantno kada dolaziš u neku državu gde se interesovanje za autosport tek rađa. Iako je nivo interesovanja kod svih različit.

Prvi put ste u Moskvi. Kakvi su vaši utisci o gradu?

- Meni se mnogo dopada Moskva. Iako je meni kao strancu bilo veoma teško da dobijem vizu, ali u globalu dopada mi se. Grad je interesantan sa istorijske tačke gledišta, oseća se, da ovde ima mnogo različitih kultura. Ovde se dobro osećam. Prijatno sam iznenađen.

Kako ocenjujete svoje šanse pred samu etapu DTM?

- Ako ste već videli trke DTM, onda znate, koliko je to teška i kompaktna trasa. Tako je na poslednjem takmičenju učestvovalo 18 automobila i svega 0,2 sekunde su bili udaljeni jedan od drugog. Automobili idu veoma blisko tako da se može dogoditi svašta. Možeš završiti kao prvi,ali i kao poslednji. Ipak, veoma sam pozitivan, biće potpuno nova trasa za mene. Nova mogućnost za sve nas. Nadam se da će ova trka proći srećno i moguće naći ću se na pijedestalu. To bi bilo dobro.

Aleksandra Dibiževa,


Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.