Votford otpustio Silvu i optužio Everton za rezultatski pad

Izvor: RTS, 21.Jan.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Votford otpustio Silvu i optužio Everton za rezultatski pad

Počelo je kao bajka – a završilo se porazima i veoma teškim rečima. Votford je otpustio trenera Marka Silvu, nakon što je ekipa pobedila samo jednom u prethodnih pet mečeva, odnosno dva puta u prethodnih 12. Delimični krivac za ovaj rezultatsko-igrački pad, veruju u Votfordu, jeste i Everton.
Votford je i dalje u gornjem delu tabele, ali je od zone ispadanja udaljen samo pet bodova.

Pad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivoa igara Votforda podudara se sa periodom kada je Everton tražio novog trenera, nakon odlaska Ronalda Kumana. Silva je bio prva opcija kluba iz Liverpula i, iako on nije dobio dozvolu da pregovara sa Evertonom, upravo je on, veruje se ali i ne objašnjava kako, krivac za slabije partije ekipe koja je sjajno počela sezonu.
„Votford se rastao sa Markom Silvom. Ovo nije bila laka odluka. Klub je uveren da je dovođenje Marka Silve bila ispravna odluka i, da nije bilo nepropisne ponude premijerligaškog rivala,
Votford bi nastavio svoj uspon sa njim", kaže se u saopštenju, a zatim dodaje:
„Uprava kluba veruje da je upravo u ovom trenutku došlo do značajnog pada u fokusu i posvećenosti, što su pratili i rezultati. Došlo se dotle da je ugrožena dugoročna budućnost Votforda".
Hose Gonsales, veruju britanski mediji, trener Malage, ekipe koja je na poslednjem mestu španske La Lige, prvi je izbor da zameni Silvu.
Marko Silva je u karijeri vodio još Hal, Olimpijakos, dok je u domovini radio u Eštorilu i Sportingu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.