Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023, 19:31

Vošu čeka tandem Ben

Autor: Milovan Longinov

sreda 21.06.2023.

14:32

Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs


Prvi rival Vojvodine na startu kvalifikacija za Ligu konferencija je – APOEL iz Nikozije.
U pitanju je klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << osnovan 1926. godine, a igra na stadionu „GSP“ kapaciteta 22. 859 sedećih mesta.
APOEL je čak 28 puta bio šampion Kipra, što je rekordni broj u tamošnjem prvenstvu, ali je poslednji put prvak bio u sezoni 2018/19. Ujedno je rekorder i u kiparskom nacionalnom Kupu sa 21 peharom, a usput ima i 14 trofeja u Superkupu.
Što se tiče nastupa u takmičenjima pod okriljem UEFA, APOEL je svoje zlatno doba doživeo tek u ovom veku, preciznije od sezone 2009/10 kada se prvi put plasirao u grupnu fazu Lige šampiona i to pod palicom srpskog trenera Ivana Jovanovića. U sezoni 2009/10 igrao je u grupi sa Čelsijem, Portom i Atletikom iz Madrida i završio je kao trećeplasirani tim.
Najveći uspeh u istoriji kluba ostvario je u sezoni 2011/12, kada je takođe sa srpskim stručnjakom stigao čak do četvrtfinala Lige šampiona. APOEL je u osminu finala otišao kao lider u grupi ispred Porta, Šahtjora i Zenita. U osmini finala eliminisao je francuski Lion nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto su oba meča završena rezultatom 1:0. U četvrtfinalu zaustavio ih je Real Madrid, na Kipru je bilo 0:3, a na „Santjago Bernabeu“ – 5:2.
APOEL je kasnije bio redovan učesnik u evropskim takmičenjima, pošto je u grupnoj fazi Lige Evrope igrao u sezonama 2013/14, dok je u istom takmičenju igrao i nakon ispadanja iz Lige šampiona u sezonama – 2015/16, 2016/17, 2018/19 i 2019/20. 
Što se tiče trenutne ekipe, na klupi je Portugalac Rikardo Sa Pintu, ovdašnjoj javnosti poznat kao nekadašnji trener Crvene zvezde 2013. godine. On je na klupi nasledio još jednog bivšeg trenera crveno-belih Vladana Milojevića, koji je ispustio titulu u finišu sezone i prepustio je Arisu iz Limasola. Sa Pintu je stigao kao trener sa bogatim iskustvom, pošto je vodio OFI, Atromitos, Belenenseš, Al Fateh, Standard Lijež, Legiju Varšavu, Bragu, Vasko De Gamu, Gacijantep, Moreirense i Estegal i ni u jednom klubu nije se zadržao duže od jedne sezone. U APOEL je stigao pre desetak dana i protiv Vojvodine ga čeka evropski debi.
Ekipa je s

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Voša može na Klub Briž ili Bazel, ali i na Sutjesku, Osijek, Sarajevo

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023

Autor: Milovan Longinov . . utorak 20.06.2023. . . 14:30 . . Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.