Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2020, 20:28

Vošino otrežnjenje u Ivanjici, Javor preti da postane hit Superlige

Veliko slavlje ekipe Igora Bondžulića

Vojvodina je odigrala prvu lošu utakmicu u sezoni i to ju je koštalo i premijernog poraza. U malom derbiju sedmog kola elitnog ranga srpskog fudbala, Javor je nadigrao i zasluženo savladao favorizovane goste iz Novog Sada, ali ne samo to. Ukoliko nastavi da igra na ovakav način, sastav Igora Bondžulića bi mogao da postane hit sezone - 2:1 (1:0).

Ekipi iz Ivanjice ovo je treće slavlje u prethodna četiri kola, a ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četvrto od početka sezone, pa se problila na visoko osmo mesto, odmah iza ekipe Nenada Lalatovića koja ima dva boda više.

Novosađanima nije mnogo toga polazilo za rukom na ovom meču. Javor je bio odlučniji, imao je kontrolu dešavanja na terenu, a i na vreme je postizao golove, što je goste potpuno izbacilo iz ritma. Vodeći pogodak na utakmici postavio je Nedeljko Piščević u 33. minutu, dok je prednost domaćina u 61. minutu duplirao Luka Luković. Počasni pogodak za goste postigao je Petar Bojić u šestom minutu nadoknade.

Samom vrhu tabele prišla je Mladost, koja je golom Milana Bojovića iz penala u 88. minutu savladala OFK Bačku (2:1). Gosti su vodili golom Zličića od 17. minuta, a preokret je najavio Miloš Šatara deset minuta kasnije.

Luka Milunović je postigao lep pogodak glavom na debiju za Napredak u 69. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Vasilije Janjić snažim udarcem pod prečku domaćeg gola doneo veliki bod Zlatiboru. Gosti iz Čajetine su se potpuno oporavili od katastrofalnog starta sezone, pa su u prethodna tri kola osvojili čak pet bodova.

Pogodaka jedino nije bilo u Novom Sadu, gde su Proleter i Mačva odigrali bez golova.

SUPERLIGA, 7. KOLO:

Petak:

Čukarički - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Savić 84 - Milunović 3, Ivanić 50, Kanga 54pen/

Subota:

TSC - Radnički Niš 1:3 (0:1)

/Lukić 95 - Stojiljković 45, Kojić 72, Đuranović 81/

Radnik – Inđija 0:2 (0:1)

/Ilić 44pen, Purtić 92/

Spartak ŽK – Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Maričić 58 - Gordić 93/

Voždovac - Metalac 4:0 (3:0)

/Putinčanin 10, Pantović 17, Ajdinović 42, Nišić 59/

Partizan - Rad 3:0 (1:0)

/Stojsavljević ag 21, Stevanović 50, Sadik 80p/

Nedelja:

Javor - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Piščević 33, Luković 61 - Bojić 90+6/

Mladost - OFK Bačka 2:1 (1:1)

/Šatara 27, Bojić 88pen - Zličić 17/

Napredak - Zlatibor 1:1 (0:0)

/Milunović 69 - Janjić 74/

Proleter NS - Mačva 0:0

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.