Voša uživo: Vodi Šerif!

Izvor: RTS, 29.Avg.2013, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša uživo: Vodi Šerif!

Šerif - Vojvodina 1:0 (drugo poluvreme). Novosađani su već uradili mnogo ove sezone u Evropi, ali ne žele na tome da se zaustavi. Igrače Marka Nikolića samo 90 minuta deli od istorijskog uspeha i prolaska u grupnu fazu Lige Evrope. Moldavski Šerif se u prvom meču predstavio kao respektabilan protivnik, ali i mnogo bolje ekipe su padale pred četom iz Novog Sada. Meč na stadionu u Tiraspolju počinje u 19.00 časova.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

U bogatom sportskom danu pred nama dominiraju četiri događaja - četvrti dan Ju-Es openažreb za grupnu fazu Lige šampiona, mečevi Partizana i Vojvodine u plej-ofu za Ligu Evrope.

20.14 -  Gol u Moldaviji - Šerif vodi 1:0! Nakon katastofalne reakcije odbrane Novosađana, Žulijam se našao sam ispred gola i nije mu bilo tešk da loptu sprovede u gol.

20.00 - Počelo drugo poluvreme. Voši neophodan gol. 

19.45 - Završeno je prvo poluvreme, bez golova. Vojvodina za sad solidna ali fali gol koji će doneti prolaz dalje. 

19.35 - Sreća za Vošu. Nakon iznenadne prilike Fernando pogađa prečku golmana Delača u 35. minutu meča. 

19.31 - Dve sjajne šanse za Vojvodinu u dva minuta! Prvo je Vukčević slabo šutirao iz šesnaesterca a potom Đurić posle kornera odlično šalje loptu glavom ka golu Šerifa ali golman Moldavaca izbacuje loptu sa gol linije.  

19.15 - Posle 15 minuta igre u Moldaviji nema golova, iako je Vojvodina imala jednu veoma dobru šansu. 

19.00 - Počeo meč u Moldaviji. Ekipa Vojvodine pred "vratima Evrope".

Vojvodina je ove sezone pokazala (ubedljivo) najviše od svih srspkih predstavnika u evropskim kvalifikacijama. Četa Marka Nikolića ne zna za poraz, a skalp protiv moćne i bogate Burse samo je dokaz da se vrlo kvalitetan fudbal igra u Novom Sadu.

Kao zasluženu krunu svega, ekipa sa „Karađorđa" želi da načini još jedan korak, i to istorijski, i da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope.

Poslednja prepreka Vojvodini na zacrtanom putu jeste ekipe koja dolazi iz fudbalski neatraktivne Moldavije, ali ekipa koja je na organizacionom, materijalnom i igračkom planu na zavidnom nivou.

Šerif je „večiti" prvak svoje zemlje, ali i ekipa koja već ima iskustvo igranja u Ligi Evrope. To, uz za nijansu povoljniji rezultat iz prvog meča, predstavlja njihovu prednost.

Vojvodinina prednost se ogleda u većem igračkom potencijalu, ali i u ogromnoj želji za dokazivanjem njenih igrača.

Trener „lala" Marko Nikolić zna formulu uspeha u ovom duelu.

„Volja, želja, zajedništvo. To su bili naši aduti na ovom evropskom putu i zato smo do ove poslednje stepenice ostali nepobeđeni. Ni večeras naša sudbina ne zavisi od nadahnuća jednog igrača, već od kolektiva pre svega. Takav pristup, kao uslov svih uslova, inspirisaće igrače u našj ekipi da izrastu u junake", istakao je Nikolić.

Šerif je u Novom Sadu pokazao da ima zrelost i sposobnost da pod velikim pritiskom iznese utakmicu. Međutim, u prvom meču su imali luksuz igranja na remi, ovoga puta ga neće imati. Moldavci će morati da jure pobedu, i upravo je i to jedna od prednosti srpskog tima.

Takođe, trener Šerifa neće moći da se osloni na usluge „požutelog" Kadua i u Novom Sadu isključenog Luvanora.

„Obojica su se pokazali u prvom meču kao vrlo važni za Šerif. Kadu je glavni organizator igre, a Luvanor je prodoran i vrlo opasan u punom trku. Za nas je dobro što ne igraju večeras, ali ne smatram da je to presudno", istakao je Nikolić.

Očekuje se da novosadski crveno-beli meč počnu u istoj formaciji i u istom sastavu kao i prvi duel.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.