Voša razigrana, OFK nemoćan (VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Avg.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša razigrana, OFK nemoćan (VIDEO)

Novosađani na svom terenu bez ikakvih problema pobedili goste sa Karaburme.

Foto: MN Press

Od 2008. godine fudbaleri Vojvodine nisu pobedili u prvom kolu pred svojim navijačima. Do nedelje uveče.

Pred nekoliko hiljada posetilaca stadiona "Karađorđe", osvajač Kupa Srbije konačno je osvojio tri boda na superligaškoj premijeri u Novom Sadu:

VOJVODINA - OFK BEOGRAD 3:0 (2:0)

Golovima Mijata Gaćinovića (10. minut), >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mirka Ivanića (24) i Envera Alivodića (50), tim Zorana "Džimija" Marića "otvorio" je sezonu očekivanomo pobedom.

Trijumf "lala" protiv slabog protivnika mogao je da bude i ubedljiviji, ali su Gaćinović i Lazar Veselinović u drugom poluvremenu propustili lepe prilike. OFK je stvorio samo jednu polušansu, udarcem Aleksandra Paločevića sa distance u 61. minutu.

Novosađani su kontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg zvižduka sudije Danila Grujića, pa je šef struke "romantičara" Dejan "Švaba" Đurđević, pomiren sa porazom, u drugom poluvremenu pružio šansu i omladincima (doskorašnjim kadetima) Stefanu Jankoviću i Borku Duronjiću. Obojica su rođeni 1997. godine.

Za to vreme, Vojvodina je napadala i gladno htela bar još jedan gol, koji ipak nije postigla. Utakmica će ostati upamćena po lepom pogotku Ivanića, petom, za 2:0.

Pre njega se "upisao" Mijat Gaćinović, posle svoje uporne borbe sa mladim golmanom OFK Beograda Stefanom Čupićem.

Crna serija Vojvodine na premijerama

13/14: Vojvodina - Donji Srem 0:0,

12/13: Vojvodina - Smederevo 0:0 11/12: Vojvodina - Radnički Kg 1:1,

10/11: Vojvodina - Jagodina 0:0, 09/10: Hajduk - Vojvodina 0:3

08/09: Vojvodina - Zvezda 2:0

Za razliku od uposlenog čuvara mreže "romantičara", njegov kolega pred stativama domaćih Vanja Milinković - Savić nije imao nikakvog posla u svom superligaškom debiju. Od njega se očekuje da ove sezone brani u kontinuitetu i zadovolji skaute Mančester junajteda, koji ga je prošle nedelje i zvanično angažovao.

Pred Vojvodinom je gostovanje Mladosti u Lučanima, pa okršaj protiv Crvene zvezde u Novom Sadu. Ostaje da se vidi da li će u tim utakmicama igrati i kapiten "lala" Nemanja Radoja, koji je blizu odlaska u Seltu za 900.000 evra.

OFK Beograd će narednih nedelja voditi borbu sa dugovima, da bi mogao da registruje nove igrače (možda i Nemanju Radonjića), koji bi uz ponovo pozajmljenog Sašu Zdjelara bili prevaga u superligaškoj borbi tima sa Karaburme.

VOJVODINA: Milinković - Savić - Puškarić, Pekarić, Babić, Nastić - Radoja, Poletanović - Alivodić (od 90' Grgić), Ivanić, Gaćinović (od 85' Makarić) - Veselinović (od 78' Stojanović)

OFK BEOGRAD: Čupić - Vasilić, Savić, Vasiljević, Antonov - Gajić (od 58' Janković), Micevski, Ješić, Paločević (Ivica Jovanović), Dražić (od 72' Duronjić) - Čavrić.

REZULTATI 1. KOLA SUPERLIGE:

Voždovac - Partizan 1:3 (0:0)

/Tripković 74' - Stošić 78' ag, Volkov 92', Fofana 95'/

Vojvodina - OFK Beograd 3:0 (2:0)

/Gaćinović 10', Ivanić 24', Alivodić 50'/

U subotu

Novi Pazar - Rad 1:0 (1:0)

/Kecap 4'/

Spartak Subotica - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Balabanović 74'/

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Milijaš 43', 47'/

Napredak - Čukarički 0:2 (0:0)

/Pavlović 52', Miroslavljević 90'/

Jagodina - Mladost 1:1 (1:0)

/Šušnjar 11' - Adamović 76' p/

Borac Čačak - Donji Srem 2:0 (0:0)

/Mutavdžić 64', Đenić 85'/

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.