Voroncevič: Volim Srbiju, pratim je kad god mogu

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2017, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voroncevič: Volim Srbiju, pratim je kad god mogu

"Znam da Miloša godinama unazad muči Ahilova tetiva, velika šteta zbog toga. Znam da je sada u SAD, da ima rehabilitaciju za novu sezonu, da se sprema za novo poglavlje u karijeri. Miloš je neverovatan igrač i svi to znaju", ističe Fridzon

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

Srbija - Rusija, treći deo!

To je, u kratkim crtama, ono što nas čeka u petak uveče, u ljutoj borbi za polufinale. A u malo širem izlaganju Andrej >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Voroncevič otkrio je šta očekuje protiv starog poznanika.

"Srbiju volim kao tim. Pratim ih stalno, gledam svog bivšeg saigrača Teodosića. Nažalost, sada nije tu, ali ne treba o tome razmišljati. Mi razmišljamo o sebi, kako smo najjači. Nije nam bilo važno ko će nam doći u polufinalu, bitno je da mislimo o sebi i našim zadacima koje moramo da ispunimo. Očekujem vrlo zanimljivu utakmicu", napominje Voroncevič.

Rusija je već osetila slast pobede nad Srbijom, ali krilni centar moskovskog CSKA najavljuje potpuno drugačiju utakmicu u petak uveče.

"Porasli su tokom turnira, kao i mi. Išli su korak po korak, iskustvo su rasli. Bolji su, razumeju se više. Kada s nekim provedete dosta vremena, normalno je da zajedno rastete. Sada su bolji, znaju sve bitne detalje jedni kod drugih".

Prekaljeni Vitalij Fridzon bio je oduševljen zbog toga što je Rusija uspela da nadoknadi dvocifreni zaostatak, vrati se u život i onda savlada Grčku u napetoj završnici.

"Izuzetno važna pobeda za ceo tim, ali posebno za mene. Poslednju medalju uzeli smo na Olimpijskim igrama u Londonu. Previše godina prošlo je bez Rusije na pobedničkom postolju. Pobedom nad Grčkom napravili smo nešto veliko, bitno. Idemo u polufinale, svi su presrećni i ja čestitam svima".

Baš kao i njegov saigrač Voroncevič, Fridzon očekuje interesantan meč protiv Srbije.

"Nijedan protivnik nije lak u ovoj fazi takmičenja. Srpski tim jako dobro poznajem, kako igraju. Imaju visoke, snažne momke".

Srbiji nedostaje Miloš Teodosić, ali iskusnom krilnom košarkašu je to samo pokazatelj koliko Orlovi imaju dobre igrače na raspolaganju u svakom trenutku.

"Miloš Teodosić je veliki igrač, bitan za Srbiju. Iako nije tu, Srbija je pokazala da ima mnogo dobrih igrača, kvalitetnih igrača. Sve su to momci iz NBA i Evrolige".

Otkrio je Fridzon i da je malo razgovarao sa Teodosićem pre starta Evrobasketa.

"Rekao mi je da je dosad uvek bio uz reprezentaciju i da ga je već jednom pre ovoga povreda omela da bude na turniru. Znam da ga godinama unazad muči Ahilova tetiva, velika šteta zbog toga. Znam da je sada u SAD, da ima rehabilitaciju za novu sezonu, da se sprema za novo poglavlje u karijeri. Miloš je neverovatan igrač i svi to znaju".

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Dobar napad donosi pobede, a odbrana - medalje!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2017

"Igrači su spremni da prihvate savet, ali i da sami traže rešenja. Tu smo gde smo, jedna utakmica nas deli od još jednog koraka napred, bez preteranih i dubokih misli", podvlači Aleksandar Đorđević..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula).."Više ne bih pričao o jučerašnjoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.