Voriorsi su ponovo šampioni

Izvor: MVP.rs, 13.Jun.2017, 06:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voriorsi su ponovo šampioni

Završena je finalna serija u najboljoj ligi na svetu.

NBA liga je dobila nove šampione!

Golden Stejt je u petoj utakmici velikog finala savladao Klivlend sa 129:120 i ukupnim rezultatom 4-1 stigao do nove titule koja je namenjena najboljima u najjačoj ligi na svetu. Voriorsi su kroz plej of prošli sa samo jednim porazom i to u finalnoj seriji!

Kao i u prethodnim mečevima u kojima su slavili, domaćine su predvodili Kevin Durent i Stefan Kari >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << . Krilni košarkaš je upisao 39 poena, sedam skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 14/20! Pratio ga je Kari sa 34 poena (10/20FG, 12/15FT), 10 asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Veliku pomoć na ovom meču udarni tandem je imao od Andrea Igudale, koji je sa klupe doneo 20 poena, dok je Drejmond Grin upisao dabl-dabl učinak sa 10 poena, 12 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Na drugoj strani se istakao Lebron Džejms sa 41 poenom (19/30FG, 1/4FT), 13 skokova i osam asistencija. Kralj je u finalnoj seriji ostvario prosečan učinak od 33.6 poena, 12 skokova, 10 asistencija, 1.4 ukradene lopte i jedne blokade, ali je ostao utisak da ga saigrači nisu ispratili na pravi način. U petoj utakmici je imao pomoć od Kajrija Irviniga i Džej Ar Smita, koji su ubacili 26, odnosno 25 poena, ali je to bilo premalo protiv mašinerije iz Oklenda.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 9:4. Imali su priliku da povećaju razliku, ali je posle promašene otvorene trojke Stefa Karija stvari u svoje ruke uzeo Lebron Džejms. Gotovo sam je napravio seriju 14:2 i poveo Kavse do vođstva 37:33 posle prvih 12 minuta. Branilac titule je u ovom periodu pokušavao da umrtvi igru, nije dozvoljavao Voriorsima da trče i čini se da je u tome uspeo.

Druga deonica je počela sa dva zakucavanja Džejmsa, posle kojih su gosti došli do maksimalnih plus osam. Nakon tajmauta, Stiv Ker je na teren poslao petorku u sastavu: Klej Tompson, Andre Igudala, Kevin Durent, Dejvid Vest i Drejmond Grin. Popularni Igi se prebacio umod iz finala 2015. godine, uspeo je da smiri Džejmsa, a Durent i Kari, koji je zamenio Tompsona, su počeli da "sipaju". Golden Stejt je pronašao svoj ritam, napravio seriju 15:0, koja je preko 21:2 došla do konačnih 28:4 i vođstva 61:45. Kavsima je bio poremećen fokus, ušli su u rasprave sa sudijama, pa su samo zahvaljujući Džej Ar Smitu na poluvreme otišli sa podnošljivih 11 poena minusa - 71:60.

U trećem kvartalu gosti su zaigrali kao u prvom, uspeli su da uhvate priključak i da u završni period uđu sa minusom od pet poena - 98:93. Međutim, Durent je imao "vruću ruku", poveo je svoj tim u ranoj fazi poslednjeg perioda do plus 10 i Voriorsi su meč mirno priveli kraju.

Voriorsima je titula osvojena prethodne noći peta u istoriji franšize, a druga u poslednje tri godine. Do nje su stigli više nego zasluženo. Pored igrača i stručnog štaba, priznanje bi trebalo odati i menadžmentu ekipe, na čelu sa Bobom Majersom. Odluke koje je napravio u proteklih nekoliko godina dovele su Golden Stejt u situaciju da potpiše četiri Ol star igrača i "prošeta" se kroz ovogodišnji plej of. Uz to, novi šampioni su igrali prelepu košarku.

FINALE

Golden Stejt - Klivlend 4-1 (113:91, 132:113, 118:113, 116:137, 129:120)

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.