Voriorsi na prekretnici: Zaista želimo Drejmonda nazad

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 09:47

Voriorsi na prekretnici: "Zaista želimo Drejmonda nazad"

Golden Stejt Voriorsi nisu odustali od Drejmonda Grina.

Grin je šokirao navijače odlukom da odustane od dodatne godine ugovora vredne 27,6 miliona dolara i postane slobodan igrač ovog leta.

Međutim, Voriorsi žele da vrate u svoje redove jednog od stubova šampionske dinastije.

"Zaista želimo Drejmonda nazad. Ono što on znači ovoj organizaciji i timu je pobeđivanje na najvišem nivou i osećamo da ga moramo imati sa sobom", rekao je novi generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menadžer Voriorsa Majk Danlivi Džunior.

"Ratnici" jesu šokirani, ali je Grinova odluka bila i očekivana.

Nakon eliminacije od Los Anđeles Lejkersa u drugoj rundi plej-ofa, Grin je izjavio da će na njegovu odluku uticati situacija sa Bobom Majersom.

Majers je u međuvremenu napustio Golden Stejt, i Grin je povukao svoj potez.

Grin je isticao jedinstven odnos Majersa sa igračima, kao i trenera Stiva Kera, i kako se malo rukovodilaca u ligi tako odnosi prema košarkašima.

Umesto Majersa, Voriorsi su doveli Danlivija koji sada mora da ubedi Grina da nije kao ti ostali rukovodioci.



"Da li sam razgovarao sa drugim kandidatima? Nismo išli van organizacije. Verujemo u kontinuitet. Verujemo da smo dobro podmazama mašina, dobro vođena organizacija. Majk se odlično slaže sa svim stranama"
, rekao je vlasnik i direktor Voriorsa Džo Lekom nakon imenovanja Danlivija.

Kada je u pitanju izgradnja i reizgradnja tima, Danlivi je rekao da ne veruje da će morati da se donosi mnogo odluka, već pre "stvari koje treba razmotriti".



"Ostatak tima je grupa koja mora bolje da igra zajedno i da se povezuje, to ćemo pokušati da rešimo tokom ove međusezone. To je unutrašnje pitanje kroz zajednički rad",
rekao je Danlivi i naveo primer novih šampiona Denver Nagetsa.

"Pogledajte šampionski tim Nagetsa. Ti momci su bili uključeni zajedno. Mi smo bili takvi 2022. Možemo da se vratimo tom osećaju, toj tački, s obzirom na naš talenat to će nam dati šansu da se borimo za titulu".

A na izostanak te međusobne povezanosti između igrača prošle sezone u Voriorsima umnogome je uticao incident iz pripremnog perioda kada je Grin udario Džordana Pula.

Taj incident je trener Ker nazvao najvećom krizom u franšizi tokom svog perioda u Voriorsima, a kasnije da je taj događaj zasenio sezonu.

Grin je priznao da je svađa uticala na njegovu sposobnost da bude glas u ekipi, a ponekad i vođa koji je davao energiju Golden Stejtu u prošlosti. Smatra da je to sprečilo tim da nastupi u maksimalnom kapacitetu.

U Voriorsima veruju da sve strane mogu da zaborave ono što se dogodilo i nastave dalje.

"Planiramo da Pul bude još četiri godine sa nama", rekao je Danlivi.

Dosta toga biće mnogo jasnije od petka, kada je na programu draft i kada će nam potezi koji Voriorsi budu vukli pokazati u kom pravcu će se kretati planovi ovog tima.

U svojoj ekipi već imaju nekoliko mladih igrača čiji razvoj nije u potpunosti isplaniran, a osim Pula tu su Džonatan Kuminga i Mozes Mudi, te pikovi iz 2022. Patrik Boldvin Džunior i Rajan Rolins.

Što se ostatka "rostera" tiče, Donte Divinćenco ima kao Grin "igračk opciju" vrednu 4,7 miliona dolara koju mora da prihvati ili odbij do 28. juna, a neograničeni slobodni agenti postaće Džamajkl Grin i Andre Igudala, koji je već najavio penziju.

Ograničeni slobodni agenti su Entoni Lemb, te dvojica momaka koji su na "dvostranim" ugovorima Taj Džerom i Lester Kinones.

Osim toga, aktivni ugovori će umnogome Voriorsa će značajno prekoračiti "seleri-kep" limit, pa će i to verovatno da utiče na odluke Danlivija i saradnika.

"Osećamo da smo u dobroj poziciji jer imamo kompetitivnog vlasnika spremnog da troši, blisku grupu, sa dobrom sinergijom. Uvereni smo da možemo proći kroz to", zaključio je Danlivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.