Volkanovski je i dalje UFC kralj – Pantoja šampion u meču godine

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 09:14

Volkanovski je i dalje UFC "kralj" – Pantoja šampion u meču godine

Aleksandar Volkanovski je još uvek šampion pero kategorije u UFC organizaciji.

U noći iza nas je u T-Mobile Areni u Las Vegasu održan UFC 290 i glavna borba je bila između Aleksandra Volkanovskog i Jaira Rodrigeza.

Meč je završen nokautom u trećoj rundi, pa je Volkanovski i dalje kralj pero kategorije u UFC organizaciji

"Ja sam kralj ove divizije. Niko me nikada neće zaustaviti", rekao je Volkanovski posle pobede nad Rodrigezom.

Iste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << večeri videli smo možda i borbu godine između Aleksa Pantoje i Brendona Morena, pa je Pantoja po treći put pobedio Morena i ovoga puta posle 25 minuta spektakla i podeljene odluke sudija.

Pantoja je novi šampion muva kategorije!

Pantoja je ostvario dominaciju na početku i kraju borbe, dok su Morenovi najbolji trenuci došli u sredini njihovog nadmetanja.

Pantoja je "poljuljao" Morena udarcem u glavu u otvaranju meča. U drugoj rundi, Moreno je preokrenuo situaciju sa preciznim boksom i lukavim kontrama. Lice Pantoje je bilo izudarano i krvavo, čak toliko da je u jednom trenutku tokom borbe neugodno držao ruku na licu.

Moreno je imao uspeha u parteru, pokušavajući da gušenjem ili polugom završi meč, ali bio je to potez koji nije uspeo pronaći. S obzirom da je borba mogla biti neizvesna ulaskom u poslednju rundu, Pantoja je izgledao kao da je dobio prednost sa svojim udarcima i kasnim rušenjem.

Kada su sudije pročitale kartice, "AND NEW" odzvanjalo je sa usana Brusa Bafera, jer je Pantoja pobedio Morena i dobili smo jednu od najboljih borbi.

Drikus du Plesis je ostvario najveći uspeh u karijeri pobedivši Roberta Vitakera, čoveka koji je dugo bio jedan od najboljih boraca u srednjoj UFC kategoriji.

Du Plesis je "Ripera" pobedio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Borci nisu gubili puno vremena pre nego što su se uključili u akciju, ali Vitaker je bio mnogo precizniji u početnim razmenama udaraca, što je jedna od njegovih glavnih karakteristika.

Pokazujući svoje veštine u svim aspektima borbe, bivši šampion je uspeo da obori Du Plesisa sredinom runde, iako su se brzo vratili na noge pa nastavili razmenu udaraca.

Du Plesis je zatim počeo da udara u kombinacijama i odvukao Vitakera na zemlju pa je gušenjem pokušao da ga završi. Na zemlji je otvorio Vitakera teškim udarcima iz "ground and pound" pozicije kako bi stavio pečat na otvarajuću rundu.

Na početku druge runde, Robert Vitaker je pogodio teške udarce i probao jedan snažan udarac nogom u glavu koji je delimično blokiran. Ali Du Plesis se nije povukao. Preživeo je početnu oluju i čekao priliku da pokaže svoje udarce. Kada je došao pravi trenutak, pronašao je otvoreni prostor koji je želeo i oborio Vitakera oštrim desnim udarcem.

On je pao na jedno koleno i polako se vratio na noge. Du Plesis ga je zatim napao serijom udaraca u glavu i telo, što je dovelo do toga da Vitaker opet padne na pod uz ogradu. Sudija je prekinuo borbu nakon što Robert Vitaker nije poboljšao svoju poziciju, i slavlje za Du Plessisa je počelo.

U ostatku večeri, videli smo pobedu Dena Hukera nad Džejlinom Tarnerom posle tri runde, dok je nokautom u prvoj rundi Bo Nikal savladao Vala Vudburna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.