Volf nakon uspeha: Treba biti realan, biće jači od nas

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 14:47

Volf nakon uspeha: Treba biti realan, biće jači od nas

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je dobar rezultat u Španiji nagrada za ceo tim, ali i da ne očekuje takav ishod na sledećoj trci Formule 1 u Kanadi.

"Moramo biti jasni sa očekivanjima. To je bila staza (Katalunja) koja je odgovarala našim bolidima i treba očekivati da će naši direktni konkurenti biti jači u sledećim trkama. Razlika u odnosu na Red Bul je velika i treba će mnogo napornog rada da se smanji. Ipak, spremni smo za izazov. Sada dolazimo u Montreal. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sa svojim dugim pravcima i sporim zavojima, to nije staza za koju očekujemo da će odgovarati našem bolidu tako dobro kao Barselona", rekao je Volf, preneo je danas Skaj.

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel su na prethodnoj trci u Španiji zauzeli drugo i treće mesto, čime je nemački tim zabeležio najbolji ovosezonski rezultat.

Taj rezultat pomogao je ekipi da dođe do drugog mesta u šampionatu konstruktora, gde sada imaju 18 bodova više u odnosu na Aston Martin.

Mercedes je posle slabijeg početka sezone obavio nadogradnje na bolidima za trku u Monaku, koju su Hamilton i Rasel završili na četvrtom i petom mestu.

U svih sedam ovosezonskih trka pobede su ostvarili vozači Red Bula - Maks Ferstapen i Serhio Peres. Ferstapen je slavio pet puta, dok je Meksikanac bio najbolji u preostale dve trke.

Ferstapen, dvostruki uzastopni svetski prvak, vodi u generalnom plasmanu sa 170 bodova, drugi je Peres sa 117, a treći je Fernando Alonso iz Aston Martina sa 99 bodova.

Hamilton, sedmostruki svetski prvak, nalazi se na četvrtom mestu sa 87 bodova, dok je Rasel peti sa 65 bodova.

Trkački vikend u Kanadi počinje u petak prvim slobodnim treningom od 19.30.

Trka za Veliku nagradu Kanade na programu je u nedelju u 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.