Vojvodina odolela u Novom Pazaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 11:35

Vojvodina odolela u Novom Pazaru

Odigrani su mečevi 22. kola.

Košarkaši Vojvodine zebeležili su veoma važnu pobedu u 22. kolu KLS i tako zadržala vodeću poziciju na tabeli.

Novosađani su slavili u gostima protiv Novog Pazara u neizvesnoj završnici.

Pred poslednja tri minuta rezultat je bio poravnat – 65:65, ali je Vojvodina u finišu sa penala stigla do pobede rezultatom 77:71 i tako ostala korak ispred prvog pratioca Spartaka.

Novosađane je ka trijumfu vodio Boško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bumbić koji je ubacio 21 poena, Uroš Banjac je dodao 12, uz osam skokova. Sa druge strane Mihajlo Todorović je sa 14 poena bio jedini dvocifren u redovima Novog Pazara.

Korak sa Vojvodinom u vrhu tabele drži Spartak, koji je ubedljivo slavio na gostovanju Tamišu – 94:68.

Sve je na ovom meču bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Filip Barna sa 18 poena i Aleksandar Lazić sa 15 bili su najefikasniji u timu iz Subotice. Slaven Čupković i Đorđe Rakočević sa po 12 poena bili su najraspoloženiji među Pančevcima.

Petu uzastopnu pobedu u KLS upisala je Sloboda.

Ekipa iz Užica ovog puta na svom terenu nadigrala je Zdravlje sa 75:73. Gosti iz Leskovca imali su priliku u finišu da stignu do pobede, ali je samo tri sekunde Pokušaj kapitena Leskovčana Gavrilovića za tri poena, izblokirao Herison. Najbolji u redovima domaćih bio je Đimon Henson sa 19 poena, dok je u ekipi Zdravlja zapažen bio Blekni sa 18.

Sloga je u duelu sa Čačkom 94 ostvarila veoma važnu pobedu u borbi za opstanak. Kraljevčani su rivala načeli već u drugom periodu, a rezultat su prelomili u trećoj četvrtini i na kraju slavili sa 72:63. Stefan Matović je sa 19 poena bio najzaslužniji za takav rasplet, Đorđe Simeunović je ubacio 15. Trej Aleksander sa 13, odnosno Filip Dumić sa 11 bili su najefikasniji u redovima Čačka 94.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati:

Dinamik – Metalac 80:98, Zlatibor – Vršac 87:85, SDP Radnički – OKK Beograd 80:70, Sloboda – Zdravlje 75:73, Džoker – Mladost 94:82.

Na tabeli vodi Vojvodina sa skorom 18-4, sledi Spartak sa pobedom manje, dok Vršac i Zlatibor imaju bilans 16-6 i dalje su u trci za nekim od mesta koja vode u ABA 2 ligu. Očigledno će biti dosta uzbudljiva i borba za opstanak. Osim Zdravlja koje je na dnu sa skorom 4-18, ekipe od 12. do 15. pozicije deli samo jedna pobeda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.