Vojvodina namotala prvo mesto!

Izvor: Mondo, 18.Sep.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina "namotala" prvo mesto!

Novosađani pobedili i Borac (2:1) i preuzeli od Zvezde lidersku poziciju posle devet kola!

"Vojvodina mota, ali ne odmiče", potcenjivački je trener Crvene zvezde Miodrag Božović prokomentarisao šanse Novosađana u borbi za titulu.

Nakon te poruke, njegov tim je izgubio u derbiju i ispustio prvo mesto, koje je u nedelju preuzela baš Vojvodina, trijumfom na svom stadionu - vrednim čelne pozicije.

VOJVODINA - BORAC 2:1 (1:0)

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lider prvenstva slavio je golovima Dušana Jovančića i Vladimira Kovačevića, a sledećeg vikenda će braniti prvo mesto baš na stadionu Crvene zvezde!

Uskoro opširnije...

Tekstualni prenos:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA VOJVODINE -

82' Strašna kontra, i opet bez gola. Istrčao je Trifunović dobro po desnoj strani, sačekao da Zličić na sebe navuče dvojicu, a onda dobro proigrao natrčalog Malbašića koji ulazi u kazneni prostor i šutira preko gola.

78' Kakva šansa! vojvodina se odbranila posle prekida, a Meleg savršenom loptom 'izbacuje' Zličića koji je nekako uspeo da iskontroliše loptu, ali dribling više koštao ga je da ovaj napad završi bez udarca ili proigravanja jednog od dvojice saigrača u kontri. Tražili su i penal igrači Voše zvog igranja rukom, ali ništa.

74' Malbašić proigrava Trifunovića u prostor, ali je lopta otišla previše iskosa, pa nije imao prostora za šut, ali nije uspeo ni da se revanšira Malbašiću asistencijom pošto igrači Borca uspešno blokiraju njegov pas na peterac.

64' Meleg driblingom okreće dvojicu, pa odlučuje da šutira sa 20 metara levom nogom, ali lako je neutralisao to Branimir Aleksić.

58' GOL! JOVANOVIĆ ZA 2:1!

Pravo niotkud gol za Borac. Marko Kordić je u pokušaju da doda loptu do svog saigrača asistirao Lazaru Jovanoviću koji ekspresno reaguje na poklon i pogađa prazan gol Kordića.

48' 2:0! VOJVODINA DUPLIRA VOĐSTVO! Kovačević!

Štoper "lala" zatresao je mrežu gostiju na asistenciju Melega iz slobodnog udarca, izvedenog iz blizine desne korner zastavice!

Nesmotrenost fudbalera Borca koštala je ovaj tim drugog gola u svojoj mreži. Lakićeviću je već bežala lopta, ali ga je fudbaler Borca nepropisno zaustavio, da bi Meleg iz 'skraćenog kornera' sa desne strane pogodio Kovačevića za gol.

- POLUVREME -

42' Meleg sjajno izvodi slobodan udarac iskosa sa desne strane, Jovančić odlično skače, ali lopta pogađa Kovačevića koji je bio odmah iza. Minut kasnije Malbašić ponovo 'zavrće' sa desne strane, a istrčali Puškarić šutira pravo u golmana Aleksića.

36' Malbašić po ko zna koji put probija beka Borca na desnoj strani, ali oboga puta previsoka lopta.

33' Jedna od retkih opasnosti pred golom Vojvodine. Dubinska lopta iza visoko postavljene odbrane, ali prvo sjajno uklizava Maksimović, pa Kordić odlazi po loptu do korner zastavice i mirno rešava.

25' Inicijativa domaćina, koji igraju veoma borbeno. U svakom potezu se vidi koliko su motivisani da za sat i po preuzmu vrh tabele. Dejan Meleg šutirao je upravo iz slobodnog udarca i sa oko 30 metara prebacio prečku.

13' VOJVODINA VODI 1:0!

Malbašić je protrčao po levoj strani, vratio loptu na desetak metara od gola, gde je Jovančić dočekao i poslao u mrežu Čačana!

Sastavi:

VOJVODINA: Kordić - Lakićević, Puškarić, Kovačević, Antić - Maksimović, Jovančić - Malbašić, Paločević, Meleg - Trujić

BORAC: Aleksić - Obradović, Krstić, Balde, Marčić, Drašković, Tijago, Delić, Tanasin, Mihajlović, Bogdanović.

NAJAVA UTAKMICE:

Fudbaleri Vojvodine počeli su sezonu 3. juna, prvim treningom u Veterniku. U međuvremenu su napravili odličan rezultat u Evropi (baraž za LE), dok u domaćem prvenstvu su nanizali osam utakmica bez poraza (šest pobeda i dva remija).

Sve ostvareno pod vođstvom sačuvanog trenera Nenada Lalatovića, "lale" će imati priliku da večeras zaokruže, trijumfom nad Borcem iz Čačka, koji bi ih podigao iznad Crvene zvezde, na prvo mesto tabele posle devet kola.

Rukovodstvo Vojvodine omogućilo je besplatan ulaz navijačima na utakmicu, što su oni i iskoristili, pa su i pre početka skoro do kraja napunili zapadnu tribinu stadiona "Karađorđe".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.