Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 22:27

Vojvodina bez premca u Srbiji, lako slomljen otpor Šapčana, novi poraz Zvezde

Četa Borisa Rojevića na Slanoj bari slavila protiv Metaloplastika sa 32:26 u derbiju drugog kola rukometne Superlige Srbije. Blistalo krilo Aleksa Kljajić, strelac 10 golova

Ako se po jutru dana poznaje i ove sezone će rukometaši Vojvodine da seju strah u Superligi Srbije. U protelom prvenstvu Lale su imale svih 14 pobeda i nadmoćno stigle do krune, a u novom šampionatu četa Borisa Rojevića je krenula furiozno.

Posle pobede na premijeri protiv Jugovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 18 golova razlike (34:16), u derbiju drugog kola Grupe A. Novosađani su u dvorani u Slanoj bari pobedile Metaloplastiku sa 32:26 (16:12). Očekivala se neizvesnija utakmica, jači otpor Šapčana. Od prvog minuta, domaćin je vodio. Dvostruki evropski šampion se držao do finiša prvog poluvremena, kada se serijom 4:0 Voša odlepila na pet golova razlike (15:10).

Gosti u tim trenucima nisu imali rešenje za brzonog krilo Aleksu Kljajića. U nastavku, Metaloplastika je pripretila na 10 minuta pre kraja. Golom Marka Srdanovića je smanjila na samo -2 (23:25). Međutim, brzo su se rukometaši Vojvodine trgli. Levoruki Jovica Nikolić je postigao gol, zatim i Kljajić dva u nizu, pa do kraja utakmice pitanje pobednika se nije postavljalo.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------

Letošnje pojačanje Novosađana Aleksa Kljajić završilo je meč sa 10 golova iz 15 pokušaja. Nemanja Ratković se pet puta upisao u listu strelaca (bez promašaja), a isto toliko je mrežu Šapčana zatresao reprezentativac Srbije Jovica Nikiolić. Slovenac Gregor Ocvirk je postigao četiri gola. Standardno dobar bio je veteran na golu šampiona Svetislav Verkić koji je imao 13 uspešnih intervencija.

U poraženom timu Marko Srdanović je dao pet golova, a po četiri puta su se u listu strelaca upisali Nemanja Milovanović, Uroš Todorović i Vuk Milenković. Iskusni srednji bek Savo Mešter bio je najbolji akter meča protiv Crvene zvezde u sredu, ali je ovaj put imao skromniji učinak. Pogodio je tri puta mrežu Lala iz devet pokušaja. Darko Arsić je imao 12 uspešnih intervencija.

Cvena zvezda je doživela i drugi poraz u šampionatu. Posle Metaloplastike, bolji od izabranika trenera Žikice Milosavljevića bio je Dinamo. Pančevci su pobedili u Šumicama sa 33:27 i zadržali stopostotan učinak.

RUKOMETNA SUPERLIGA SRBIJE - 2. KOLO

Subota

GRUPA A

Vojvodina – Metaloplastika 32:26 (16:12)

Crvena zvezda – Dinamo Pančevo 27:33 (12:17)

Jugović – Novi Pazar 24:24 (10:12)

Obilić – Radnički K. 24:20 (14:10)

GRUPA B

Partizan – Železničar N. 45:13 (21:7)

Proleter – Dubočica 23:29 (10:12)

Spartak S. – Rudar K. 23:35 (11:15)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.