Vlasnik PAO zagrmeo: Izdaja!

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 19:59

Vlasnik PAO "zagrmeo": Izdaja!

Dimitris Janakopulos vlasnik Panatinaikosa govorio je o brojnim temama za portal SDNA.

Janakopulos je poznat po energičnom nastupu i kontroverznim odlukama, a sada pokušava da Panatinaikos vrati na vrh evropske košarke.

On je u razgovoru za SDNA pričao o izboru novog trenera i opširno govorio o starom, sada treneru Partizana Željku Obradoviću.

PAO je uz Crvenu zvezdu bio najaktivniji ovoga leta i prilično se pojačao...

"Ovog leta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo imali mnogo transfera, pokušali smo da dovedemo Kampaca i Tavaresa, a doveli Slukasa i Vildosu i bilo je teško. Bilo je mnogo nepoznatih, ali nas nije to obeshrabrilo. Ataman je imao pametan plan, treneri zanju te stvari i rekli smo mu da nema budžet da može da uzme šta god želi. Oduvek sam slušao trenere i sada imamo tim koji imamo, a možda smo platili više nego što je trebalo jer ja želim da igrači dolaze zbog Panatinaikosa, a ne zbog novca. Slukas je deset godina igrao F4, on zna kako se to radi. Nekada nas je Željko tamo vodio, a sada će morati neko drugi. Panatinaikosu je cilj da bude prvi", objasnio je Janakopulos.

O odlasku Papajanisa je rekao:



"Boli me to, sve te godine sam proveo ovde i niko me nikada nije tako izdao. Nikada, nikada, nikada. Ovo je izdaja! Neću promeniti mišljenje jer on nije imao hrabrosti da stane iza svoje odluke. Obežao sam njegovom ocu da ću se brinuti o njemu kada je imao 15 godina i to se nikada neće promeniti. Za mene je Papajanis igrač, a on je dozvolio da mu drugi pomute um. Sjajan je momak, ima veliko srce i nije ni čudo što je kod Pitina procvetao. Nadam se da će se jednog dana vratiti u Panatinaikos jer mu je ovde mesto"


O Itudisu:



"Treneri donose odluke, a njega je trener hteo iako smo mu mi rekli da je ovde bitan igrač, a on me je uverio da ga Fenerbahče ne zanima i da želi ili u NBA ili da ostane. Ipak... Objasnio mi je svoje razloge u poruci kada je odlazio, a ja razumem kada neko govori istinu, a kada laže i Jorgosu želim sve najbolje. O Itudisu sam rekao 2012. godine sve što sam imao, a 11 godina kasnije maske su pale. Maske uvek padnu, istina dođe na videlo, vreme nikoga ne štedi",
objasnio je vlasnik Panatinaikosa.

Tomas Vokap, američki košarkaš, novi je igrač reprezentacije Grčke...



"Kao Grku, to mi mnogo smeta. Mi svi ovde želimo da košarka napreduje a ne možemo da igramo u ligi gde većina timova ne može da nam parira, ne možemo da uništavamo Evroligu. Ja ne želim nikakvo rivalstvo, braći Angelopulos (vlasnici Olimpijakosa) želim da razumeju svoje odluke jer su odgovorni i za dobro i za loše u grčkoj košarci baš kao i Panatinaikos. Svestan sam da im mnogo toga smeta, da su protiv Bertomeua i da ih zanima samo košarka i hajde da sednemo i pronađemo način za boljitak. Oni ulažu koliko i mi ulažemo i moj cilj je da Panatinaikos bude profitabilan, a ja ne želim da ubacim 20 miliona evra iz svog džepa i da ne dobijem ništa. Moramo da popravimo košarku umesto što se krijemo iza liga i sudija. Znam da je velika razlika između dobrih sudija koji su igrom slučaja na kraju karijera i ovih novih koji dolaze. Mene imena ne zanimaju, samo pošteno suđenje. Greške su normalna stvar, ali disbalansa ne sme biti. Hajde svi zajedno da sednemo i pronađemo rešenje. Panatinaikos, Olimpijakos i Makabi anjviše donose Evroligi, a u Grčkoj imamo mnogo problema. Sport to mora da popravi",
objasnio je Dimitris Janakopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.