Vlaga otežava prihranu pšenice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlaga otežava prihranu pšenice

Prihrana pšenice u Južnobačkom okrugu je obavljena na oko 60 odsto zasejanih površina, saznaje RTV u Poljoprivrednoj savetodavnoj stanici Novi Sad, koja pokriva 12 opština.

Na prevlaženim parcelama ulazak mehanizacije u polja je otežan, ali je važno istaći da se sa prihranom pšenice, važnom agrotehničkom merom, od koje će zavisiti prinos, za sada ne kasni.

"Sadašnje temperature idealne su za taj posao ali, prema najavi meteorologa, kišni dani koji predstoje, prekinuće nakratko prihranu hlebnog žita", ocenjuje Janko Pap, savetodavac u Poljoprivrednoj savetodavnoj službi Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.