Izvor: B92, 11.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Grčke:"Bezbednost OI je naš posao"

Vlada Grčke održala je u četvrtak sednicu o merama obezbeđivanja Letnjih olimpijskih igara, koje se održavaju u Atini u avgustu 2004. godine i ocenila da pripreme teku prema planu.

Suočena sa neprekidnim sumnjama dela zapadnih medija u bezbednost igara, Vlada je potvrdila da su sve mere koje će biti preduzete dogovorene sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i u saradnji sa najboljim stručnjacima službi iz više zapadnih zemalja.

Upitan o izjavi ambsadora SAD u Atini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tomasa Milera da će reprezentaciju SAD čuvati i posebno angažovani američki policajci, predstavnik grčke vlade Hristos Protopapas je kategorično rekao da će "obezbeđenje biti posao isključivo grčke policije i ničiji više".

"Igraće se po grčkim uslovima", rekao je Protopapas, dodajući da "svaka reprezentacija može dovesti i druge ljude (pored sportista) radi turizma ili zabave, ali bezbednost je naša stvar". Nekoliko zemalja je do sada nezvanično nagovestilo nameru da dovede svoje policajce za obezbeđenje svojih reprezentacija, zbog čega je Atina izrazila negodovanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.