Više od četiri miliona glasova: Hamesov volej najlepši gol Mundijala

Izvor: Blic, 21.Jul.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od četiri miliona glasova: Hamesov volej najlepši gol Mundijala

Gol kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza u osmini finala protiv Urugvaja proglašen je za najlepši na minulom prvenstvu sveta u Brazilu, objavila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), a isti ishod bio je i u anketi Blicsporta. Trenutak kada Rodrigez postiže najlepši gol Mundijala

Na meču u Rio de Žaneiru, u kom je Kolumbija slavila sa 2:0, Rodrigez je pogodio mrežu u 28. minutu na maestralan način.

On je majstorski prihvatio loptu grudima i zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz prve sa više od 20 metara efektno pogodio mrežu golmana Fernanda Muslere, na oduševljenje preko 70.000 gledalaca na Marakani.

U anketi FIFA učestvovalo je vise od četiri miliona ljubitelja fudbala, a Rodrigezov pogodak dobio je najviše glasova, u konkurenciji Holanđanina Robina van Persija, koji je onim čudesnim letom sa ivice kaznenog prostora takođe efektno, udarcem glavom zatresao mrežu Španije u pobedi od 5:1.

I u anketi Blicsporta je Hames ubedljivo odneo pobedu sa 40,8 odsto vaših glasova, drugi je isto bio Van Persi sa 33, a treće mesto pripalo je Australijancu Timu Kejhilu sa 11,5 odsto za volej protiv Holandije

Treći put zaredom najlepše golove na svetskim šampionatima postigli su igrači južnoameričkih reprezentacija.

Prethodno su u izboru pobedili Argentinac Maksi Rodrigez za pogodak 2006. na meču protiv Meksika i Urugvajac Dijego Forlan 2010. godine za gol postignut na utakmici za treće mesto protiv Nemačke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Ovo je najlepši gol Mundijala

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2014

Gol kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza u osmini finala protiv Urugvaja proglašen je za najlepši na minulom prvenstvu sveta u Brazilu, objavila je Međunarodna fudbalska federacija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.