Virtus odbranio domaći teren – igraće se majstorica za titulu u Italiji

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 22:35

Virtus odbranio domaći teren – igraće se "majstorica" za titulu u Italiji

Košarkaši iz Bolonje deklasirali Olimpiju Milano 85:66 i zakazali sedmi meč, odlučujući, za trofej prvaka na Apeninima.

Finalna serija za titulu košarkaškog šampiona u Italiji doživeče i sedmi nastavak pošto je Virtus, u šestoj utakmici, porazio Milano, deklasirao ga u Bolonji u najdominantnijoj partiji jednog od timova u ovoj seriji.

Odluka će pasti u Gradu mode.

Skariolov tim je ovog puta demonstrirao silu, defanzivno je odigrao savršeno, posbno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poslednjoj deonici koja je završena rezultatom 18:7.

Već u drugoj deonici (26:16) Virtus je preuzeo kontrolu nad utakmicom i nije je prepuštao u ruke rivala do samog kraja. Prednost je od tada bila konstantni na strani tima iz Bolonje koji je imao i sjajnu podršku navijača.

Bilo je ovo i emotivno veče za mnoge u Bolonji jer su poslednji meč pred domaćom publikom odigrali Miloš Teodosić i Kajl Vims. Obojica su burnim aplauzima pozdravljeni od strane navijača.

Teodosić je na terenu proveo 16 minuta i upisao 4 poena, uz dva skoka i dve asistencije.

Napadački, Virtus je najviše imao koristi od Belinelija (14p), Kordinijea (13p), Heketa (13p) i Žaitea (13p), dok je kod gostiju najefikasniji bio Nikolo Meli sa 11 poena.

Nije bilo spasa gostima večeras, ali imaće još jednu šansu da dođu do trona - pred svojim navijačima gde su neporaženi u ovoj seriji.

Virtus je takođe pobedio u sva tri meča koja je igrao pred svojom publikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.