Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 23:07

Virtus na korak do finala, maestro Teodosić uništio Uniks

Briljirao je reprezentativac Srbije u završnici prvog meča polufinala Evrokupa

Mirna ruka Miloša Teodića od presudnog je značaja za rezultate Virtusa. Kada Teo pleše na parketu, Aleksandar Đorđević nema briga. Može mirno da stoji kraj terena i uživa u potezima košarkaškog virtuoza. Napravio je Virtus prvi korak ka finalu Evrokupa, odbranio je domaći teren i poveo protiv Uniksa – 80:76

Blista je Miloš Teodosić, pogađao je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u odlučujućim trenucima i bio istinski lider u neizvesnoj završnici. Ubacio je Teodosić 27 poena Uniksu, bio ubedljivo najefikasniji akter meča, a pokupio je i šest lopti ispod koša i podelio pet asistencija.

Moćno oružje ima Uniks u vidu sjajnih šutera, ali streljački vod Dimitrisa Priftisa ume da zakaže. Kao po pravilu se ekipe koje žive i umiru od šuta za tri poena ne provode dobro u završnici velikih takmičenja. Dalekometni hici na koje se oslanjaju zakažu u zao čas.

Opredelio se Uniks na šuteve sa distance, nije tražio poene u reketu iako je u visokom procentu pogađao ispod koša. I Virtus i Uniks su dobro šutirali za dva poena, igrači su uglavnom tražili individualna rešenja, a u fokusu su bili Miloš Teodosić i Džamar Smit, najbolji pojedinci Đorđevićevog, odnosno Priftisovog tima.

Nije se Miloš Teodosić večeras isticao lucidnim dodavanjima kroz celu protivničku odbranu, sve do završnice. Birao je jednostavna rešenja i navlačio je čuvare. Solo prodorima tražio put do koša pošto ga šut za tri poena nikako nije služio. Sa druge strane, Džamar Smit, najbolji trojkaš Evrokupa, isporučio je svoje u napadu. Uniks uvek može da računa na nekoliko njegovih trojki, ali mu se večeras priključio samo Džon Holand.

Trojkama Holanda u drugom poluvremenu Uniks je uspeo da se održi u životu i uvede meč u neizvesnu završnicu. Da se Džon Holand nije razigrao, sastav Aleksandra Đorđevića bio bi blizu da privede posao kraju i izbegne dramatičan finiš prvog meča polufinalne serije. Imao je Virtus sredinom treće deonice dvocifrenu prednost, izostao je završni udarac i čekala se ponovno aktiviranje Miloša Teodosića. Organizator igre Virtusa zaplesao je kada je bilo gusto, a X faktor u završnici bio je Vins Hanter.

Ušli su Virtus i Uniks poravnati u poslednjih pet minuta i onda je krenuo Teodosićev šou. Čuvao se, čuvao je magiju i oslobodio ju je u prelomnim trenucima. Proradila je i Teova dalekometna paljba, ali je na drugoj strani stigao odgovor u vidu četvrte trojke Džamara Smita. Ipak, Uniks nije imao snage da okrene situaciju u svoju korist. Okaro Vajt je promašio trojku i tu je bio kraj Uniksovih nadanja.

Uz Miloša Teodosića je do dvocifrenog učinka u timu Virtusa stigao Marko Belineli, koji je meč završio sa 12 poena. Džamar Smit je sa 22 poena predvodio listu strelaca kod Uniksa. Džon Holand i Džon Braun su dodali po 13, a Džordan Morgan 11 poena.

EVROKUP, POLUFINALE

Monako - Gran Kanarija 82:77

/Grej 25 - Kostelo 22/

Virtus - Uniks 80:76

/Teodosić 27 - Smit 22/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.