Vinokurov dobio otkaz

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinokurov dobio otkaz



Kazahstanski biciklista Aleksandar Vinokurov dobio je u ponedeljak otkaz u "Astana" timu zbog pozitivnog nalaza na doping testu tokom nedavno održane Trke oko Francuske. Vinokurov, koji je bio najistaknutiji član tima "Astana" i glavni favorit za prvo mesto pred početak trke, pao je na doping testu prošle subote, nakon etape na hronometar, na kojoj je pobedio.

Iz "Astane" je saopšteno da je odluka o otkazu Vinokurovu doneta nakon što je tim dobio informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je i B-uzorak kazahstanskog bicikliste bio pozitivan na doping.

Vinokurov, koji i dalje odbacuje sve optužbe, napustio je trku 24. jula. Ukoliko se definitivno utvrdi njegova krivica, preti mu dvogodišnja suspenzija, što bi moglo da označi i kraj karijere za 33-godišnjeg Kazahstanca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.