Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 17:58

Vinisijus rešio Levante, Jović opet daleko od Realovih startnih 11 (VIDEO)

Na Madrigalu 2:0 Kraljevskog kluba

Dva gola, ali uverljiva igra i treća uzastopna pobeda madridskog Reala u Primeri. Ovaj put sa potpisom Vinisjusa Žuniora, koji je odmenio Luku Jovića u startnih 11 Kraljevskog kluba i posle gola za pobedu nad Valjadolidom još jednom bio junak Madriđana. Na kraju 2:0 za Real s tim da je drugi pogodak Karima Benzeme stigao tek u sudijskoj nadoknadi kad je utakmica već bila rešena.

Jović je ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio “taktička žrtva” Zinedina Zidana, koji je posle povrede Edena Azara prinuđen da traga za idealnom postavom u odsustvu projektovane prve zvezde. I ma koliko nam teško bilo da priznamo, ipak izabrao logičnije rešenje od onog da proba sa Jovićem i Karimom Benzemom u tandemu. Francuz je tako ostao usamljen u špicu, dok mu u formaciji 4-3-3 sa krila podršku pružaju Vinisijus i Marko Asensio.

A s ozbirom na novi pogodak Brazilca, teško da će Zidan sada menjati dobitnu kombinaciju, posebno nakon što je Vinisijus “rešio” i Valjadolid pre sedam dana. Ovog puta, posle ne baš idealno raščišćene lopte fino plasirana lopta u dalji ugao i već u 15. minutu meča gol koji je odlučio pitanje pobednika.

Pobeda je na kraju i potvrđena pogotkom Benzeme, a mogla je da bude i ubedljivija, jer stvarali su Madriđani šanse, samo ih nisu koristili. Uspeli su takođe i da umrtve igru Levantea, mada im je Nikola Vukčević jednom izmakao samo da bi ga prečka sprečila da poravna rezultat. Okvir gola je spasavao i domaće, Benzema je uzdrmao stativu na Viljarealovom Madrigalu, koji je bio poprište susreta jer se Levanteov stadion renovira.

Real na čelu tabele, iako je odigrao utakmicu manje od Betisa, Real Sosijedada, Viljareala… Mada i meč više od Barselone i Sevilje koje ćemo kasnije večeras gledati u velikom derbiju kola.

Inače, Jović ovog puta nije ni ulazio na teren, dok je Nemanja Radoja za poraženi tim igrao od 73. minuta.

PRIMERA – 5. KOLO

Subota

Valjadolid - Eibar 1:2 (1:1)

/Vila 36 - Burgos 29pen, Rodriges 90/

Atletiko M. - Viljareal 0:0

Elče - Ueska 0:0

Sosijedad - Hetafe 3:0 (1:0)

/Ojarazabal 30pen, Merino 79, Portu 81/

Valensija - Betis 0:2 (0:1)

/Kanales 19, Teljo 74/

Nedelja

Osasuna - Selta 2:0 (1:0)

/Ronkalja 23, Kaljeri 74/

Alaves – Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Rodrigo Eli 74/

Levante – Real Madrid 0:2 (0:1)

/Vinisijus 15, Benzema 95/

18.30: (2,70) Kadiz (3,05) Granada (2,85)

21.00: (1,70) Barselona (3,70) Sevilja (5,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.