Vingegor pobednik 13. etape Vuelte

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 18:27

Vingegor pobednik 13. etape Vuelte

Danski biciklista Jonas Vingegor pobednik je 13. etape Vuelte, koja je većim delom vožena kroz Francusku.

Etapa duga 135 kilometara vožena je od Formigala do francuskog planinskog prevoja Turmale, a Vingegor je kroz cilj prošao za tri sata, 51 minut i 10 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Amerikanac Sep Kus, koji je za Vingegorom zaostao 30 sekundi, dok je treće mesto pripalo trostrukom pobedniku Vuelte Slovencu Primožu Rogliču (33 sekunde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaostatka).

Kus je u generalnom plasmanu povećao prednost i sada vodi ukupnim vremenom od 46 sati, 42 minuta i 54 sekunde. Drugo mesto zauzima Roglič sa jednim minutom i 37 sekundi zaostatka, a treći Vingegor zaostaje jedan minut i 44 sekunde.

Sutra je na programu još jedna planinska etapa, koja počinje u francuskom Sovter de Bearnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.