Vingegor: Verujem u sebe i tim

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 23:30

Vingegor: Verujem u sebe i tim

Holandski biciklista Vaut Puls pobednik je 15. etape Tur d'Fransa, ali žutu majicu vodećeg zadržao je Danac Jonas Vingegor.

Bila je to još jedna teška, planinska etapa od 179 kilometara, ali posle nje sve je isto.

Druga nedelja takmičenja okončana je tako što Vingegovlr kao prvi ima i dalje deset sekundi prednosti nad Tadejom Pogačarom iz tima Emirejtsa.

Samim tim u poslednju nedelju trke ulazi sa žutim majicom.

"Bila je to još jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitka između mene i Tadeja. Tim je imao veoma dobar osećaj, mada je nekoliko kolega iz ekipe učestvovalo u padu u pvom delu staze. Nadam se da su svi dobro. Mislim da sam imao osećaj kontrole nad trkom bolje nego proteklih dana. Možda je trebalo da napadnem, ali sam video da je Adam Jejts otišao ispred, tako da nije imalo smisla da pokušam. Možemo biti zadovoljni ovom etapom", rekao je Vingegor, biciklista Jumbo Visme.

Ubeđen je da može da odbrani titulu na trci koju je prvi put osvojio prošle godine.

"Imam vere u sebe, ceo tim veruje u zajednički plan. Ne znam koje su mi granice, uvek se trudimo da idemo blizu toga, to je cilj, biti blizu", poručio je Danac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.