Vimbldon uživo: Kraj za Vesnu i Stahovskog, Aliz Korne još tolerišu crvene gaćice!

Izvor: Blic, 28.Jun.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Kraj za Vesnu i Stahovskog, Aliz Korne još tolerišu crvene gaćice!

Ovogodišnji Vimbldon trajaće od 24. juna do 7. jula, i svaki dan nadmetanja pratimo uz tradicionalni Blicsport blog. Današnji, peti dan predviđen je za nove nastupe Viktora Troickog i Vesne Dolonc u singlu, odnosno Nenada Zimonjića u dublu. Budite sa nama budući da ćemo pratiti dešavanja i na drugim terenima.

18:07 - Aliz Korne i dalje igra sa crvenim gaćicama

Organizatori Vimbldona očigledno selektivno primenjuju pravilo po kojem igrači ne smeju da na sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju drugačiju boju osim bele.

Tako je Francuskinja Aliz Korne po drugi put nastupila u beloj opremi ispod koje se prilikom svakog njenog udarca vide crvene gaćice.

Rodžeru Federeru je napravljen veliki problem zbog drečavog, narandžastog đona na patikama, te je protiv Sergeja Stahovskog morao da ih menja.

17:57 - Istorija se ponavlja, autsajderi ne ponavljaju čuda

"Kletva" autsajdera na Vimbldonu se nastavlja - posle Stiva Darsisa koji je nakon pobede nad Rafaelom Nadalom otišao kući zbog povrede ramena, eliminisan je i "dželat" Rodžera Federera, Sergej Stahovski.

Ukrajinac je poput mnogih na Vimbldonu imao problema sa povredom, a kod njega je stopalo bilo sporno. Ono ga je, kako se čini, sprečilo da prikaže jednako dobru partiju kao protiv Federera u duelu sa Jirgenom Melcerom od kojeg je izgubio 6:2, 2:6, 7:5, 6:3.

17:53 - Srbija bez predstavnika u ženskom singlu, ispala i Vesna

Jedina predstavnica Srbije u ženskoj konkurenciji Vesna Dolonc eliminisana je u trećem kolu od Belgijanke Kirsten Flipkens rezultatom 6:4, 6:2.

Vesna je spasila čak četiri meč lopte ali je isto tako servirala ispod potrebnog nivoa i Belgijanka je prošla dalje posle sat vremena igre.

17:17 - Flipkens - Dolonc 6:4

Vesna se odlično držala u prvom setu ali je na kraju u desetom gemu kapitulirala iako je prethodno uspela da vrati brejk.

Stekao se utisak da ni Flipkens ne blista, tako da postoji dosta prostora za povratak u igru i preokret.

16:41 - Krenula Vesna protiv Flipkens

Jedina predstavnica Srbije u ženskom singlu Vesna Dolonc počela je meč sa Kirsten Flipkens.

Belgijanka je odbranila prvi gem.

16:18 - Šardi pobedio Štrufa, sledi duel sa Novakom

Francuz Žeremi Šardi igraće 3. kolu Vimbldona protiv Novaka Đokovića. Šardi je sa 6:2, 5:7, 7:6, 7:6 savladao Žan-Lenarda Štrufa iz Nemačke.

15:19 - Evo novog iznenađenja - ispao Dimitrov!

Grigoru Dimitrovu nije prijala jučerašnja kiša i odlaganje kraja meča sa Gregom Žemljom za danas.

Žemlja je imao 9:8 u petom setu ali je Dimitrov bio taj koji je trebalo da servira. Slovencu to nije smetalo da dođe do pet (!) meč lopti koje nije realizovao, ali je zato ipak došao do 11:9, odnosno 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 11:9.

15:02 - Kiša je prošla, Vesna u 16 časova na terenu

Teniseri su po prvi put danas istrčali na terene i otpočeli mečeve 3. kola u singlu i dublu.

Vesna Dolonc i Kirsten Flipkens igraće od 16 časova.

14:20 - Radvanska se slika i druži sa obožavaocima

Kako najbolje prekratiti slobodno vreme, ako napolju pada kiša a imate pred sobom dan tokom kojeg morate i na trening?

Agnješka Radvanska zna - poslala je poruku organizatorima da je voljna da u holu kompleksa daje autograme i slika se sa fanovima. Posle njihove objave šta se dešava u jednom od delova kompleksa, brzo se stvorio veliki red ispred zadovoljne i nasmejane Age.

14:10 - Da li se Rafa Nadal dopinguje?

Rafael Nadal proveo je drugi deo 2012. na oporavku od povrede kolena, zadobijene na meču sa Lukašom Rosolom na Vimbldonu.

U januaru je krenuo da obilazi turnire i zabeležio je beznačajan broj poraza naspram titula. Krenulo mu je idealno. Kruna sjajne sezone došla je na Rolan Garosu.

Samo tri nedelje kasnije - ponovo poraz na Vimbldonu, još gori od prethodnog, u prvom kolu. I prošle godine ovdašnji ljubitelji tenisa spominjali su da je moguće da se Rafa dopinguje.

Teniski stručnjak Nikola Pilić diplomatski je izbegao odgovor ali je poručio da tamo "gde ima dima, ima i vatre".

13:38 - Derbi mečevi petog dana

Četiri meča koja najviše privlače pažnju gledalaca u petak su Gulbis - Verdasko, Marej - Robredo, Južnji - Troicki i Janovic - Almagro.

Ernests Gulbis vodi 2-1 u međusobnim susretima protiv Verdaska, ali je Španac u odličnoj formi stigao na Vimbldon. Teško je reći da li bi Gulbis prošao Congu da Francuz nije bio povređen, ali mi ipak tipujemo na njega.

Endi Marej je veliki favorit za osvajanje Vimbldona, drugi posle Đokovića i svakako da će dati sve od sebe da prođe neverovatnog Robreda. Očekujem tesnu pobedu Mareja u pet setova.

Nikolas Almagro vodi sa 1-0 u međusobnim susretima protiv Jeržija Janovica ali trava nije njegova podloga. Zato se s pravom očekuje trijumf Janovica.

Mikail Južnji je u velikoj formi ali je i u prošlom kolu pokazao da ima slabe tačke, pošto je izgubio dva seta od Vašeka Pospišila. Viktor igra izvanredno i napraviće velike probleme Rusu. Ne usuđujemo se da prognoziramo ishod ovog duela.

Kod dama bi najveći derbi trebalo da bude susret Petre Kvitove i Ekaterine Makarove. Očekuje se meč u tri seta i pobeda Čehinje. Naš tip u ženskom singlu danas je Anđelika Kerber protiv Kaje Kanepi, i naravno - Vesna Dolonc!

13:11 - Novak u hramu traži mir pred Hasa, Berdiha i Delpa

Novak Đoković pronašao je vremena da se opusti u budističkom hramu, izazvavši oprečne reakcije kod naših čitalaca.

Šta god radio, Nole mora da se skocentriše na ono što ga čeka a to su verovatni dueli sa Tomijem Hasom, Tomašom Berdihom i Huanom Martinom Del Potrom.

Sva trojica su sjajni na travi, a srpski navijači pamte kao da je bilo danas kada je Delpo na Olimpijskim igrama osvojio bronzanu medalju pobedivši upravo Đokovića.

12:51 - Marej sledeći favorit koji ispada?

Kladionice širom sveta označile su Endija Mareja kao sledećeg velikog favorita koji bi mogao u prvih nekoliko dana da "leti" sa turnira.

Svoje male kvote na Endija kladionice temelje na njegovoj dobroj ali ne i najboljoj mogućoj igri, kao i u imenu protivnika - Tomi Robredo.

Junak Rolan Garosa specijalista je, kao uostalom i svi Španci, za šljaku, ali je s godinama naučio da briljira i na travnatoj podlozi.

U prva dva kola Tomi je pobedio Aleksa Bogomolova sa 6:2, 6:2, 6:4 pa Nikolasa Maua sa 7:6, 6:1, 7:6. Voli da igra derbije i izjavio je da je spreman za Mareja.

12:50 - Vesna u svlačionici priprema taktiku za Flipkens

Srpskim i belgijskim teniserkama žreb je doneo nekoliko potencijalnih ukrštanja koja su se na kraju i dogodila.

Prvo je Vesna Dolonc iznenadila Janinu Vikmajer, potom je pobedila i Jelenu Janković da bi u trećem kolu za protivnicu imala ponovo Belgijanku - Kirsten Flipkens.

Ko je gledao Vesnin meč sa Jelenom bio je svedok mora grešaka Jankovićeve ali i strahovitih forhenda i vinera inače veoma defanzivno orijentisane Dolonc.

Njena igra, reklo bi se neće ležati Flipkensovoj koja je opet, sudeći prema izjavama za belgijske medije, uverena u prolaz.

Na Vimbldonu pada kiša pa je Vesna primorana da u svlačionici opušta telo i um, pripremajući u isto vreme pravu taktiku za Belgijanku.

12:47 - Dobro došli!

"Ako su prva četiri dana Vimbldona donela velika iznenađenja, zašto ne bi i peti", pitali su se gledaoci dok su dolazili u veliki teniski kompleks u Londonu kako bi na delu videli ne najkvalitetnije, već najžilavije, najspretnije i najhrabrije igrače Gren slema, pošto su upravo oni prošli "četiri dana pakla".

Nema više Rafaela Nadala, Marije Šarapove i Rodžera Federera, ali to ne znači da je turnir izgubio na kvalitetu. Naprotiv, na njemu su ostali oni koji žele još, koje neće zaustaviti ni kiša koja pada u petak.

Najčitanije SADA: Vimbldon, raspored za petak: Vesna, Viktor, a u dublu Zimonjić Treći dan Vimbldona za pamćenje: Povrede, senzacije, Šarapova i Rodžer ispali! Hladan tuš za favorita i u srpskom derbiju: Posle 5:2 za Jelenu, veliki preokret Vesne!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.