Vimbldon oborio rekord uprkos sankcijama

Izvor: B92, 09.Jun.2022, 16:46

Vimbldon oborio rekord uprkos sankcijama

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon biće 40.350.000 funti i to će biti prvi put u istoriji ovog turnira da je probijena granica od 40 miliona.

Fond je povećan u odnosu na period pre pandemije, kada je on iznosio oko 38 miliona.

Mimo očekivanja, nagradni fond će biti veći nego ikada, uprkos tome što ove godine neće biti bodova za tenisere nakon što je ATP odgovorio na odluku čelnika trećeg Grend slema sezone da suspenduju ruske i beloruske predstavnike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Šampioni u singlu će dobiti po dva miliona funti.

Titulu u muškoj konkurenciji je prošle sezone osvojio Novak Đoković, dok je kod žena najbolja bila Ešli Barti, koja je u međuvremenu odlučila da se penzioniše.

Vimbldon počinje 27. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordan nagradni fond na Vimbldonu, pobednicima u singlu po dva miliona funti

Izvor: Beta, 09.Jun.2022

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon biće rekordnih 40,3 miliona funti, saopštili su danas organizatori trećeg teniskog grend slema u sezoni.Pobednici u muškom i ženskom singlu osvojiće po dva miliona funti, što je manje u odnosu na 2,35 miliona funti, koliko su dobili 2019. godine, kada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.