Vimbldon: Serena osvojila London

Izvor: S media, 04.Jul.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon: Serena osvojila London

Amerikanka Serena Vilijams pobednica je ovogodišnjeg Vimbldona pošto je u finalu savladala branioca trofeja, stariju sestru Venus sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Sereni je ovo treći trofej na Vimbldonu, a 11. Gren-slem u karijeri.

Prethodne dve titule na Otvorenom prvenstvu Engleske osvojila je 2002. i 2003. godine.

Početak meča pripao je Venus. Ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 4:3 za Venus kada je starija sestra propustila dve brejk prilike za 5:3. Serena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je izjednačila na 4:4 i kako u nastavku nije bilio brejka igrao se taj-brejk. Serena je bila uspešnija i prvi set rešila u svoju korist.

U drugom setu Serena je bila ubedljiva i lakše nego što se očekavo slomila otpor svoje starije sestre za konačan trijumf od 2:0.

Venus Vilijams je istakla da je njena sestra igrala odlično i da je sasvim zasluženo osvojila trofej.

- Volim to što radim, volim da igram finala. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine.

Pobednica Vimldona istakla je da je neverovatno što je uspela da pobedi sestru u finalu.

- Ovo je neverovatno. Osećam kao da ovo nije moj trofej, jer Venus stalno pobeđuje u finalima. Ove godine ću ugravirati moje ime. Ne mogu da verujem da je ovo moja 11. titula. Zaista sam srećna.

Prema njenim rečima, iako je srećna, već sada razmišlja o finalu u dublu u kome nastupa sa starijom sestrom.

Sestre Vilijams, kao četvrti nosioci, izaći će na Centralni teren u finalu ženskog dubla protiv Australijanki Samante Stosur i Rene Stabs, koje su postavljene za treće nosioce.

Ukupan nagradni fond na Vimbldonu je 12.550.000 funti. Pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji singla zaradiće po 850.000 funti, dok će poraženima pripasti po 425.000 funti....

Vest u celini možete pročitati na sajtu Powered by Sportal.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.