Izvor: B92, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon: Hjuit u finalu

Prvi teniser sveta, Australijanac Lejton Hjuit po prvi put je izborio plasman u finale Vimbldona. On je pobedio domaceg favorita Tima Henmana sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 7:5. Hjuit je prilicno lako savladao Britanca posle 2 sata i 20 minuta borbe.

Podrska domace publike Henmanu ni ovaj put nije pomogla tako da je cetvrti put u poslednjih pet godina ovaj teniser eliminisan u polufinalu. Poslednji Britanac koji je trijumfovao na Vimbldonu bio je Fred Peri 1936. godine. Danasnji poraz predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jos jedno razocarenje za 27-godisnjeg Henmana, koji ce sada morati da ceka jos najmanje godinu dana da bi dobio priliku da ispuni svoj zivotni san.

Australijanac je bio presrecan posle prvog plasmana u finale Vimbldona.- "Ovo je neverovatno. Pobeda nad Britancem u polufinalu Vimbldona je velika stvar kako za mene, tako i za sve u Australiji. Presrecan sam formom u kojoj se nalazim. Tokom meca jednostavno nisam mogao da promasim. I pored rezultata bilo je izuzetno tesko. Tim (Henman) je na Vimbldonu belezio neverovatne rezultate proteklih nekoliko godina i bio sam siguran da ce se boriti do kraja," - rekao je Hjuit.

Hjuit ce se u nedelju boriti za titulu sa pobednikom drugog polufinala, u kome se sastaju Belgijanac Gzavijer Malis i Argentinac David Nalbandijan. Taj mec prekinut je zbog kise pri vodjstvu Argentinca sa 1:0 u setovima i 4:2 u drugom setu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.