Vimbldon: Au revoir Žilijen

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon: Au revoir Žilijen

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je prebrodio prvu prepreku na ovogodišnjem Vimbldonu. U prvom kolu trećeg Gren-slema sezone Đoković je pobedio 81. igrača na ATP listi, Francuza Žilijena Benetoa sa 3:1, po setovima 6:7, 7:6, 6:2, 6:4.

1. set

Već nakon nekoliko odigranih gemova moglo se naslutiti da je pred 4. igračem sveta težak zadatak. Tako je bilo.

Teniseri su bili sigurni na svom servisu sve do 11. gema kada je Đoković stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do prve brejk, a ujedno i prve set lopte. Nažalost po srpskog tenisera, Beneto je odlično servirao, dobio gem i izborio taj-brejk.

Francuz je prvi stigao do mini-brejka i poveo sa 4:2. Međutim, Novak je dobio tri poena zaredom i preokrenuo rezultat (5:4). Pri rezultatu 8:8, Beneto je napravio novi mini-brejk i stigao do treće set lopte, ali prve na svom servisu. Uspeo je da je iskoristi i prvi set reši u svoju korist.

2. set

Velika i izjednačena borba nastavljena je i u drugom setu. Nijedan od tenisera nije uspeo da stigne do brejk šanse pa je pobednik, kao i u prvom setu, odlučen u taj-brejku.

Ovoga puta Đoković je bio mnogo sigurniji i bolji. Protivniku je prepustio svega jedan poen, ubedljivo dobio taj-brejk i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

3. set

Već u prvom gemu Beneto je zapretio brejkom. Đoković je uspeo da spasi brejk loptu i uvodni gem reši u svoju korist. U narednom gemu Novak je konačno uspeo da oduzme servis Francuzu za prednost od 2:0. Beneto je odmah imao priliku da vrati brejk, međutim nije uspeo da iskoristi dve “vezane” šanse da oduzme servis 4. teniseru sveta i Đoković dobija treći gem zaredom.

U narednom gemu Nole je ponovo napravio brejk i stigao do ubedljivih 4:0. Pri rezultatu 5:1 srpski teniser je servirao za vođstvo od 2:1 u setovima ali je napravio čak tri duple servis greške i omogućio Benetou da smanji na 2:5. Đoković je zatim još jednom jednom napravio brejk i drugi set rešio u svoju korist (6:2).

4. set

Đoković nastavlja u istom ritmu dok sa druge strane mreže Beneto izgleda sve umornije. U drugom gemu Novak je imao dve “vezane” brejk lopte, nije ih realizovao i Francuz je izjednačio na 1:1. U osmom gemu Novak propušta još dve prilike da oduzme servis protivniku i definitivno prelomi meč usvoju korist ali je Beneto ipak dobio gem i izjednačio na 4:4.

Pri rezultatu 4:5 Francuz je servirao za ostanak u meču, a Nole je stigao do prvih meč lopti. Beneto je prvu spasio, a zatim se, prilikom pokušaja da vrati lob srpskog tenisera, zakucao u ogradu iza osnovne linije i zatražio medicinski tajm-aut. Nakon kraće pauze, Beneto je spasio i drugu meč loptu ali je srpski teniser iskoristio treću i plasirao se u drugo kolo.

Novakov naredni rival biće 106. teniser sveta, 28-godišnji Nemac Sajmon Grojl koji je ubedljivo nadigrao Amerikanca Majkla Janija - 6:4, 6:2, 7:5..

Đoković i Grojl su odigrali samo jedan meč, 2005. godine na čelendžeru u San Remu, koji je pripao sprskom teniseru rezultatom 6:3, 6:3....

Vest u celini možete pročitati na sajtu S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.