Vilijams ostaje veran Mercedesu

Izvor: B92, 14.Sep.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams ostaje veran Mercedesu

Tim Formule 1 "Vilijams" nastaviće da koristi Mercedesove motore najmanje do 2025. godine.

Iako je Mercedes sa Vilijamsom imao važeći ugovor za narednu sezonu, dve strane su želele da produže saradnju na još pet godina i to se i dogodilo.

Vilijams je na početku saradnje sa Mercedesom imao zapažene rezultate, ali se u poslednje vreme malo muče kako sa bolidom tako i sa vozačima, iako u svojim redovima imaju perspetkivnog Džordža Rasela.

Vilijams >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2018. godinu završio kao poslednjeplasirani tim i ukoliko se neko čudo ne desi i ove sezone će imati identičan rezultat i nadaju se da će njihovi inžinjeri u budućnosti moći da malo izdignu ekipu.

Prva žena tima, Kler Vilijams rekla je da je zadovoljna što će se sa najuspešnijim brendom saradnja nastaviti.

"Mercedes je jedan od vodećih brendova u motosportu i njihovi motori su vrlo pouzdani, tako da verujemo da će nastaviti da za nas prizvode veoma kompetitivne pakete motora, pošto su zaista postali pravi prijatelji našeg tima", navela je Kler Vilijams.

Ni Mercedes nije krio oduševljenje povodom nastavka saradnje sa ekipom Vilijamsa.

"Vilijams je veliko ime u motosportu. Prava ikona Formule 1 i trenutno prolaze kroz težak period, ali oni imaju karakter da se vrate u borbu za najviše ciljeve", poručio je Toto Volf.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.