Vilijams i Džejms odbranili “Moraču”: Serija 18:0 kobna po Cibonu

Izvor: Telegraf.rs, 05.Nov.2016, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams i Džejms odbranili “Moraču”: Serija 18:0 kobna po Cibonu

Prvi od dva derbija 8. kola regionalne lige završen je pobedom podgoričke Budućnosti u hali "Morača" protiv Cibone, rezultatom 95:79 čime je tim Vlade Šćepanovića zadržao perfektan učinak ove sezone.

Najzaslužniji za pobedu domaćeg tima bili su Amerikanci Markus Vilijams sa 18 poena i 7 asistencija i Šon Džejms sa 19 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani briljirao je najbolji centar lige Ant Žižić koji je i ovoga puta uneo impresivne brojke i statističke kolone: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 28 poena (9/13 za dva, 10/11 za jedan) i 7 skokova, ali je meč završio sredinom poslednje deonice zbog pet ličnih grešaka, i to je bio početak kraja za Zagrepčane u Podgorici.

Naime, pet minuta pre kraja, Cibona je vodila rezultatom 79:77, ali od tada nije postigla nijedan koš, a Pogodričani su ubacili 18!

Posle isklučenja Žižića, Markus Vilijams je pogodio trojku za vođstvo, ali malo ko je tada mislio da će posle egal borbe koja je bila "na snazi" sve vreme, od tog trenutka meč otići u jednom pravcu. Bivši plej Zvezde je u sledećoj akciji idealno namestio Džejmsu zakucavanje, dok su na drugoj strani igrači Cibone, bez Žižića bili i bez ideje u napadu. Promašivali su Šakić, Rozić i poraz je bio neminovan.

Rejnolds sa 12 i Šehović sa 11 još su bili "dvocifreni" kod Budućnosti.

Na drugoj strani Žižića su pratili Rejnolds, Šakić i Rozić sa po 12 poena.

Na tabeli ABA lige Budućnost je sada usamljena na vrhu sa skorom 8/0, Zvezda je druga sa pobedom manje i utakmicom manje protiv Partizana (6/1) koja se igra u ponedeljak od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić". Ciboni je ovo bio drugi poraz.

ABA liga, 8. kolo

Petak

Zadar - Igokea 83:90

Subota

Budućnost - Cibona 95:79

Mega - Krka

Nedelja

MZT - Olimpija 17

Cedevita - Mornar 19

Ponedeljak

FMP - Karpoš Sokoli 18

Crvena zvezda - Partizan 21

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Budućnost zadržala maksimalan učinak

Izvor: B92, 05.Nov.2016

Ekipa Budućnost VOLI zadržala je maksimalan učinak posle osam kola Jadranske lige pošto je pobedila Cibonu – 95:79...Budućnost ima skor 8/0 i prva je na tabeli, Crvena zvezda mts ima pobedu i utakmicu manje, dok Cibona je doživela tek drugi poraz...Najefikasniji u domaćem timu bio je Šon Džejms...

Nastavak na B92...

Tesan poraz Konstantina, Nišlije i dalje bez pobede

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2016

U dramatičnoj i neizvesnoj završnici košarkaši niškog Konstantina poraženi su u hali Osnovne škole “Dušan Radović” od Dunava iz Starih Banovaca sa 63:61 u 5. kolu Košarkaške lige Srbije, pa su i dalje jedina ekipa koja u novoj sezoni nije pobedila.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.